Ukajinska pravda: Nastavljaju se pregovori Rusije i Ukrajine

MINSK – Ukrajina i Rusija uskoro će nastaviti pregovore, javili su ukrajinski mediji pošto je prethodno objavljena vest da su razgovori dve delegacije danas završeni.

Uskoro će početi treća runda pregovora delegacija Rusije i Ukrajine, javlja Ukrajinska pravda.

Beloruska agnecija Belta navodi da je prošlo tri sata od početka pregovora i da su delegacije u jednom trenutku otišle na pauzu, ali da se pregovori nastavljaju.

Ukrajinski Interfaks prethodno je objavio da je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Gerašcenko saopštio da su pregovori završeni.

Drugi detalji nisu objavljeni.

Pregovori su, kako je ranije saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, počeli danas u Gomeljskoj oblasti.

Rusku delegaciju predvodio je savetnik šefa države Vladimir Medinski, a u njoj su bili i zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin i predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove Dume Leonid Slucki, naveo je Tas s.

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je šef ukrajinske delegacije, u kojoj su i savetnik šefa kabineta predsednika Mihail Podoljak, lider partije Sluga naroda David Arahamija, ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov, šef delegacije Ukrajine u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, narodni poslanik Rustem Umerov i zamenik ministra spoljnih poslova Nikolaj Točicki.

Kako je ranije prenela ukrajinska agencija UNIAN, ključna tema pregovora je momentalni prekid vatre i povlačenje ruskih trupa sa teritorije Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar