Ukinuta vanredna sitaucija u vojnoj bazi u Ohaju, sve bezbedn

DEJTON – Vazduhoplovna baza „Rajt Paterson“, nedaleko od grada Dejtona u američkoj državi Ohajo, bila je zatvorena nekoliko sati, dok su se istraživali izveštaji o pucnjavi u objektu, ali su danas zvaničnici potvrdili da je situacija bezbedna.

Vanredna situaciija je više puta najavljivana preko zvučnika u četvrtak uveče u vojnoj bazi istočno od Dejtona, nakon sto je u 21.25 po lokalnom vremenu primljen izveštaj o pucnjavi u objektu, saopštila je portparolka baze, prenosi Rojters.

U naredna četiri sata, bezbednosni službenici izvršili su dva pregleda Nacionalnog vazdušno-kosmičkog obaveštajnog centra (NASIC), trospratnog objekta od 850.000 kvadratnih metara koji važi za primarni izvor analiza američkog Ministarstva odbrane za strane pretnje iz vazduha i svemira.

Prema saopštenju portparola, nisu utvrđene povrede niti su pronađeni dokazi o upotrebi vatrenog oružja , nakon što su dve osobe prijavile da su čule pucnjeve u tom području, pa je u 01.40 po lokalnom vremenu vanredna situacija opozvana nakon potvrde da je sve bezbedno.

U saopštenju portparola baze se dodaje se da će više detalja biti saopšteno kada oni budu dostupni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar