UKR vojska granatirala Donjeck i gradove u Luganskoj oblasti

DONJECK – Oružane snage Ukrajine noćas su četiri puta gađale Donjeck iz topova kalibra 155 mm i minobacača 120 mm, saopšio je zvaničnik misije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, prenosi TAS S.

Kijevski, Kirovski i Petrovski okrug granatirani su sa područja Pervomajskog i Marijinke, a ispaljeno je ukupno 15 granata i 10 mina.

Nešto pre ponoći, Oružane snage Ukrajine ispalile su rakete sa zapaljivim granatama iz višecevnih raketnih sistema Grad na Vorošilovski i Kalinjinski okrug Donjecka, navodi se u saopštenju.

Ukrajinska vojska granatirala je i grad Krasni Luč u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), koristeći višestruki raketni sistem HIMARS, saopštio je danas zvaničnik misije LPR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, prenosi TAS S.

Ranije su Oružane snage Ukrajine pucale iz sistema HIMARS na grad Stahanov u LNR, a u granatiranju su oštećeni vrtić i zgrada obrazovne ustanovem naveo je on, prenosi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar