Ukrajina izvodi vojne vežbe blizu granice sa Krimom

KIJEV – Ukrajinske oružane snage su danas uvežbavale tenkovski i pešadijski napad u blizini granice sa Krimom, navodi se u saopštenju komande ukrajinske vojske.

Ukrajinska vojska je saopštila da je rasporedila tenkove i artiljeriju kako bi uvežbala odbijanje snaga, prenosi agencija Rojters.

Na Fejsbuku je vojska postavila video snimak, koji prati rok muzika, a na kojem se vide tenkovi koji manevrišu u formaciji i vojnici koji pucaju iz artiljerijskog oružja.

Vežbe su usledile dan pošto je američki predsednik DŽo Bajden telefonirao ruskog predsednika Vladimira Putina kako bi razgovarali o nagomilavanju ruskih trupa u blizini istočne Ukrajine i na Krimu, prenosi agencija Rojters.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je juče da je gomilanje ruske vojske blizu Ukrajine deo velike vežbe namenjene proveri borbene gotovosti, i da je odgovor na, kako kaže, preteću vojnu akciju NATO-a.

Šojgu je rekao da bi tronedeljna vežba, koju je nazvao uspešnom, trebalo da se završi u naredne dve nedelje.

Ruski ministar je naveo da je NATO rasporedio 40.000 vojnika u blizini ruske granice, uglavnom u regionu Crnog mora i Baltika.

Zapadni savez negira takve planove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar