Ukrajina: Rusija rasporedila raketne sisteme Iskander-M na 60 km od granice

Rakete Iskander-M sa mobilnim balističkim raketnim sistemom zamenile su sovjetske rakete Skad.

Svaki lanser moze da ispali dve navođene rakete koje imaju domet do 500 kilometara i mogu da nose konvencionalne ili nuklearne bojeve glave, prenosi Rojters.

Kijev pozvao Moskvu da prihvati pravo uskršnje primirje

Ukrajinski pregovarač i predsednički savetnik Mihail Podoljak optužio je danas ruske snage da neprekidno granatiraju Marijupolj i pozvao Moskvu da prihvati „pravo uskršnje primirje“.

„Rusija neprekidno napada područje čeličane Azovstal u Marijupolju. Mesto gde se nalaze naši civili i vojska je granatirano teškim bombama i artiljerijom“, objavio je Podoljak na svom Tviter nalogu, prenosi Rojters.

Rusija: U raketnim udarima uništeno devet ukrajinskih vojnih ciljeva

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su visokoprecizne ruske rakete tokom noći pogodile devet ukrajinskih vojnih ciljeva, uključujući četiri skladišta artiljerijskog oružja u oblasti Harkova.

Ministarstvo je takođe saopštilo da su ruske raketne i artiljerijske snage uništile još četiri takva skladišta oružja u istom regionu i pogodile objekat za proizvodnju eksploziva za ukrajinsku vojsku u Dnjepropetrovskoj oblasti, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar