Ukrajina: U Nikolajevu pogođena dečija bolnica

KIJEV – Vojni guverner ukrajinske oblasti Nikolajev Vitalij Kim objavio je danas video snimak na kojem se vidi navodno jučerašnje granatiranje dečije bolnice, prenosi Si-En-En.

„Jučerašnji napad na medicinsku ustanovu, dečiju bolnicu“, saopštio je ukrajinski zvaničnik u objavi, bez drugih objašnjenja.

Čini se objavljeni snimak s nadzorne kamere prikazuje eksploziju na parkingu na kojem se nalaze vozila hitne pomoći, navodi američka televizija.

Međunarodna humanitarna organizacija Lekari bez granica (MSF) saopštila je da je njihov tim u Nikolajevu u ponedeljak oko 15.30 po lokalnom vremenu prisustvovao napadu na onkološku bolnicu u kojoj se leče i ranjenici od početka sukoba.

„Kada su napuštali područje, tim MSF-a je video povređene ljude i najmanje jedno mrtvo telo. Međutim, nismo u mogućnosti da damo tačan broj mrtvih i povređenih. Na sreću, naše osoblje je uspelo da se skloni i nije bilo povređenih u eksplozijama, iako su prozori njihovog vozila, parkiranog ispred ulaza u bolnicu, razneti od eksplozija.“, navodi se u saopštenju organizacije.

MSF je takođe saopštio da je u napadu pogođena i regionalna pedijatrijska bolnica, udaljena oko 300 metara, prenosi Si-En-En.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar