Ukrajinski ministar: Spreman sam za sastanak sa Šojguom

KIJEV – Ministar odbrane Ukrajine Aleksandar Reznjikov izjavio je da je spreman da se u okviru međunarodnih pregovora i uz učešće partnera sastane sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom.

„Ako na marginama samita u Briselu ili u Minhenu sa našim partnerima iz SAD, Velike Britanije i Severne Irske bude predloženo da se sastanem sa Šojguom ja ću biti spreman za taj susret“, rekao je Reznjikov.

On je predočio da Kijev trenutno ne vidi opasnost od ruske „invazije“ na Ukrajinu, navodeći da se poklapaju obaveštajni podaci ukrajinske i obaveštajnih službi partnerskih zemalja, ali postoji razlika u njihovom tumačenju.

„Analiziramo situaciju na udaljenosti od 200 kilometara od granice. Oni čas približavaju, čak povlače svoje trupe, održavaju vojne manevre. Sa sigurnošću mogu da kažem: do ovog momenta ruske Oružane snage nisu formirale udarnu grupu koja bi mogla da izvede vojnu invaziju na Ukrajinu“, precizirao je Reznjikov, prenosi portal Sputnjik.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo duž granice s Ukrajinom, dok Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa svojim Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za širenje na istok.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar