Ukrajna ne komentariše ruske tvrdnje o žrtavma odmazde na Kramatorsk

KIJEV – Ukrajina nije za sada komentarisala tvrdnje Rusije da je više od 600 ukrajinskih vojnika poginulo u ruskom raketnom napadu na Kramatorsk.

Ranije danas se oglasio gradonačelnik Kramatorska koji je na Fejsbuku objavio da niko nije ubijen u napadu na različite lokacije u tom gradu, preneo je londonski dnevnik Gardijan.

Portparol ruskog ministarstva odbrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov, izjavio je ranije danas da su ruske oružane snage sprovele operaciju odmazde za nedavni ukrajinski napad na privremenu rusku vojnu bazu u naselju Makejevka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Prema njegovim rečima, u ruskom raketnom udaru ubijeno je više od 600 ukrajinskih vojnika smeštenih u privremenim bazama u Kramatorsku, preneo je TAS S.

„Tokom proteklog dana, ruski obaveštajci su kroz različite nezavisne kanale otkrili nekoliko privremenih baza ukrajinskih vojnika u Kramatorsku. Nakon obimnog raketnog udara na ove baze poginulo je više od 600 ukrajinskih vojnika“, rekao je ruski general.

U međuvremenu, agencija Rojters je prenela reči očevidaca koji su potvrdili da je ruski raketni udar na Kramatorsk prouzrokovao materijalnu štetu, ali tvrde da nema dokaza da je u napadu bilo ljudskih žrtava.

Izveštači Rojtersa posetili su dva studentska doma u Kramatorsku koje je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije navelo kao mesta u kojem su privremeno bili smešteni ukrajinski vojnici tokom ruskih raketnih udara.

Prema njihovom svedočenju, nema indicija da je neko od dva navedena mesta direktno pogođeno raketnim projektilima i ozbiljno oštećeno, nema očiglednih pokazatelja da su u tim objektim živeli vojnici i nema ni tragova krvi ni drugih materijalnih dokaza o ljudskim žrtvama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar