Ušakov ne zna ljude koje je Britanija navela za osumnjičene

MOSKVA – Jurij Ušakov, savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je danas da ne poznaje ljude koje je Velika Britanija označila kao osumnjičene za trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, u martu u Solzberiju.

Ušakov je novinarima u Moskvi rekao da mu imena dvojice Rusa ne znače ništa, preneo je AP.

On je istakao činjenicu da su britanske vlasti napomenule da veruju da su njihova imena lažna i zapitao se „zašto je to urađeno i kakavu vrstu poruke“ Britanija pokušava da pošalje ruskoj vladi.

Britanski tužioci prethodno su optužili dvojicu Rusa za trovanje nervnim agensom novičokom bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solzberiju.

Kako prenosi AP, tužilaštvo je saopštilo da su Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov optuženi u odsustvu za kovanje zavere za ubistvo, pokušaj ubistva i upotrebu nervnog agensa novičok.

Tužilac Su Heming izjavila je da Velka Britanija ne traži od Moskve da izruči dvojicu optuženih, jer ruski zakon zabranjuje ekstradiciju svojih državljana.

Policija je saopštila da su dvojica muškaraca stara oko 40 godina doputovali iz Moskve u London s ruskim pasošima dva dana pre nego što su Skripaljevi bili otrovani 4. marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar