Vadeful: Jasno je da bi Srbija trebalo što pre da pristupi EU

BERLIN – Predsedavajući Radne grupe vladajuće CDU/CSU I poslanik u nemačkom Bundestagu Johan Vadeful rekao je danas da Nemačka smatra da bi Srbija što pre trebalo da pristupi EU.

Vadeful je nakon razgovora sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem za Tanjug rekao da je imao dobar razgovor sa prijateljem iz Beograda i da je jasno da bi Srbija trebalo što pre da pristupi EU.

„Znamo da predsednik Aleksandar Vučić i vlada Srbije rade mnogo na ispunjavanju uslova. Nemačka je spremna da vladi Srbije pruži svu pomoć“, naglasio je on.

„Znamo da ćemo zajedno biti bogatiji kada Sbrija bude članica EU. Biće to dobro za Evropu, ali i građane Srbije“, poručio je Vadeful.

Poslanik vladajuće stranke izrazio je nadu da je ovim razgovorom dat dodatni doprinos jasnom putu Srbije u EU.

Ministar Selaković završio je večeras dvodnevnu posetu Berlinu razgovorom sa Vadefulom.

Ranije danas on se sastao sa svojim nemačkim resornim kolegom Hajkom Masom, savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel Janom Hekerom, te I drugim važnim predstavnicima nemačke politike.

Posetu je započeo juče govorom na Odboru za EU nemačkog Bundestaga, kao I razgovorom sa poslanicima Grupe prijateljstva sa Jugoistočnom Evropom, te sa nemackim privrednicima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar