Vakcinisano 800 hiljada, nedostaju doze

RIM – U Italiji je do sada vakcinisano protiv kovida19 gotovo 800 hiljada osoba, piše onjaln novina “Fanpejdž”.

U upotrebi su dve odobrene vakcine “Fajzer” i “Moderna”, a prema rečima ministra za zdravstvo Roberta Speranca koristiće se, čim budu odobrene, i druge vakcine.

Ministar najavljuje da sprema brojan tim novih zaposlenih lekara koji će zajedno sa 40 hiljada koji trenutno rade, ubrzati proces vakcinacije.

Zamenik ministra za zdravstvo, Sandra Zampa, tvrdi da su već sada spremni da dnevno vakcinišu i do pola miliona osoba, ali na žalost nedostaju doze vakcina.

I dok jednima nedostaje vakcina, ima i onih koji odbijaju da se zaštite.

Ukoliko jedan medicinski radnik u staračkim domovima odbije da se vakciniše rizikuje da bude kažnjen sa osam meseci suspenzije sa posla i da ostane bez plate, piše agencija Ansa povodm slučaja u dva staračka doma u blizini grada Pavija gde je polovina zaposlenih odbila da se vakciniše.

Doktor i predsednik udruženja lekara koji rade u staračkim domovima Đovani Beloni je zatražio mišljenje tri advokata zbog slučaja medicinskog i pomoćnog osoblja, koje je zaposleno u kućama za starija lica, odbilo anti- kovid vakcinu tvrdeći da ima neželjene efekte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar