Vašington upozorio Moskvu: Ako upotrebite silu…

Odnosi Rusije i SAD će se pogoršati, ako Moskva upotrebi silu u Belorusiji, izjavio je zamenik pomoćnika državnog sekretara za Evropu u Evroaziju Džordž Kent.

„Mi smo naš stav saopštili ruskoj strani tokom proteklih razgovora u Vašingtonu, Moskvi i Beču. Ako oni misle da su američko-ruski odnosi poslednje četiri godine bili loši – oni mogu postati još gori“, objasnio je diplomata.

Kent je dodao da nastala situacija u Belorusiji nije „geopolitičko rivalstvo istoka i zapada ili SAD i Rusije“, već problem koji treba da reše vlasti i građani republike.

„Prirodni posrednik“ za njih može biti OEBS, smatra on.

Ranije su mediji saopštili da SAD mogu uvesti dodatne sankcije Rusiji, ako Moskva upotrebi silu u Belorusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio prošle nedelje da je formirao rezervu pripadnika policije koji će ukoliko bude potrebno pomoći Belorusiji, ali da se ta rezerva neće koristiti dok situacija ne izmakne kontroli.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rusijaupozorenjeVašington
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    IJU sto smo se uplasili kazu RUSI.Ameri znate sta vam jos kasu nosite se u p.m. mi sa BELORUSIJOM IMAMO SPORAZUM.I po tom sporazumu SVAKA RAKETA UPUCENA U BELORUSIJU ZNACI KRAJ AMERIKE!

  • Anonimni

    Ameri sve bi da zabranjuju ostalima, samo crnce mozes slobodno tamaniti. Cudna amer-demokratija.

  • Americki Alah

    jel pro ovome razmisljaju o njihovom odnosu sa izraelom? Kako ono kazu: izrael ce braniti svim sredstvima. Tu je dozvoljena sila, kao i sirom planete, naravno samo od strane nato. NA jveca T eroristicka O rganizacija

  • milovan

    Ovi Amer zbilja nemaju mozak. Oni zbilja misle da ih netko zarezuje. Pa oni nemogu Kosovu komandovati a ne Rusiji ili Kini. Mogu malo da laju,i to je to. A oni bi OEBS u Belorusiji.I ja bi neku lepoticu a imam 65 godina.Nemoze brate.