VB uvela sankcije ruskim medijima i njihovim vodecim ljudima

LONDON – Britanska vlada saopštila je danas da je napravila 14 dodataka na listi sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu, na kojoj su ovog puta medijske organizacije i njihovi vodeći ljudi.

Britanija radi u saradnji sa zapadnim saveznicima sa namerom da nanese udarac ruskoj ekonomiji zbog napada na Ukrajinu, a dosad je sankcionisala više od 1.000 pojedinaca i preduzeća, među kojima su i ona iz oblasti transporta, odbrane, a tu je i elita povezana sa predsednikom Vladimirom Putinom, preneo je Rojters.

Među sankcionisanima su medijski ljudi, poput Alekseja Nikolova iz RT, zatim Sergej Briljev, poznati voditelj državne televizije „Rosija“, i glavni urednik Sputnjika Anton Ansimov.

Na listi je i Mihail Mizincev, ruski šef Komande nacionalne odbrane i kontrolnog centra, za koga se navodi da je „odgovoran za planiranje i izvršavanje naredbi o opsadi i bombardovanju Mariupolja“.

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras rekla je da su nove sankcije namerene da se kazne oni koji, kako je rekla, šire propagandu.

„Putinov rat u Ukrajini je baziran na kiši laži. Britanija je pomogla da se razotkriju dezinformacije Kremlja, i najnoviji set sankcija pogađa besramne propagandiste koji poturaju lažne Putinove vesti i priče“, rekla je Tras.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar