VCG dala doprinos u očuvanju globalnog mira

PODGORICA – Vojska Crne Gore je od sticanja nezavisnosti 2006. dala doprinos u cilju očuvanja globalnog mira i stabilnosti i da je kao takva prepoznata među partnerima u Alijansi, a da je u Crnoj Gori garant bezbednosti i institucija kojoj građani najviše veruju, saopštio je danas potpredsednik vlade Dritan Abazović.

Abazović kaže da su građanska, evropska i ekološka Crna Gora garant mira, stabilnosti i ekonomskog progresa.

„Svi moramo biti posvećeni tom cilju, a Vojska Crne Gore u tome ima važnu ulogu“, naveo je potpredsednik vlade čestitajući predstojeći Dan Vojske Crne Gore ministarki odbrane Oliveri Injac, načelniku Generalštaba, brigadnom generalu Milutinu Đuroviću, oficirima, podoficirima, vojnicima i civilnim licima u službi u Vojsci Crne Gore.

Abazović je podsetio da je kroz istoriju Vojska Crne Gore izvojevala je mnogobrojne herojske podvige, dala ključni doprinos našoj nezavinosti i dala pečat jednom vremenu koje je iza nas.

„Danas, Vojska Crne Gore ima drugačiju, ali pođednako važnu ulogu. Članstvo u NATO jedan je od stubova naše spoljne politike. Zajednički radimo na tome da Crna Gora bude punopravna članica EU, čime bi se zaokružila njena spoljna politika i jasno prozapadno opredeljenje“, naveo je Abazović.

On je, navodi se, prisustvovao svečanoj ceremoniji povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore, koja se održava u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar