Većina političkih partija u Crnoj Gori osudila napad na Jakova Milatovića

PODGORICA – Većina političkih partija u Crnoj Gori osudila je današnji napad na predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, na Cetinju, prenosi RTCG.

Grupa građana protestovala je ispred Sportskog centra na Cetinju zbog održavanja konvencije Milatovića, koji je uz pomoć obezbeđenja i policije, uspeo da uđe u zgradu.

Pokret Evropa sad je, povodom napada na njihovog kandidata, saopštio kako osnovano sumnjaju da su provokacije bile naručene od političkih subjekata koji su odgovorni za ekonomsku i privrednu devastaciju Cetinja.

„Relativno mirna kampanja kojom dominiraju ekonomske teme, nije u interesu onima koji su tri decenije vladali zahvaljujući podelama. Današnji incident je samo jalovi pokušaj da se zaoštre tenzije i naša zemlja vrati u nestabilnost“, naveli su iz Pokreta.

Napad na Milatovića, oštro je osudio i premijer Dritan Abazović koji je naveo da od nadležnih očekuje hitno procesuiranje svih odgovornih lica.

Demokratska partija socijalista (DPS), predsednika Crne Gore Mila Đukanovića navela je da oštro osuđuje pretnje predsedničkim kandidatima i incident koji se dogodio na Cetinju, pozvavši na smirivanje strasti u predstojećoj kampanji.

Predsednik Demokratske Crne Gore i kandidat te partije na izborima za predsednika Crne Gore zakazanim za 19. mart Aleksa Bečić saopštio je da najoštrije osuđuje napad i pokušaj onemogućavanja održavanja političkog skupa predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

„Najoštrije osuđujem napad i pokušaj onemogućavanja održavanja političkog skupa kolege Milatovića i sve slične izlive netrpeljivosti odnosno politike prošlosti koja doživljava poraze na svakom koraku. Budućnost pripada politikama tolerancije, uvažavanja, zajedništva, ekonomskog i moralnog napretka našeg društva. Siguran sam da je to želja građana Cetinja i Crne Gore“, poručio je Bečić u saopštenju.

Demokratski front osudio je incident, koji se danas dogodio na Cetinju, tokom kojeg je kandidat na predsedničkim izborima, iz PES-a, Jakov Milatović fizički napadnut.

Po DF-u, ove i ovakve scene treba da ostanu u političkoj prošlosti, jer ne dolikuju ni Crnoj Gori, ni dostojanstvenim građanima Cetinja, kao i svih drugih gradova ove države, koji znaju da je jedini izvestan put Crne Gore, put pomirenja, spuštanja tenzija i zajedničkog napretka ka Evropskoj uniji“, istakli su oni.

Ministarstvo pravde Crne Gore osudilo je napad na predsedničkog kandidata Evrope sad, i pozvalo sve nadležne institucije na “hitnu reakciju”.

Uprava policije saopštila je da je 10.marta u večernjim satima, uoči održavanja promotivnog skupa, oko 50 građana pokušalo da spreči Milatovića da uđe u objekat održavanja skupa.

„Tom prilikom došlo je do guranja mase, a teže posledice sprečila je policija i omogućila da se skup održi. Policija će izvršiti uvid u materijal sa video nadzora i sa događajem upoznati tužioca“, saopšteno je iz Uprave policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar