Više potresa u poslednjih nekoliko sati u Turskoj

ANKARA – Nakon što je snažan zemljotres pogodio istok Turske u petak, tu zemlju danas je zatresao zemljotres jačine 5,1 stepena Rihtera, a osim njega, u poslednjih nekoliko sati zabeleženo je više potresa, koji su bili jačine preko 4 stepena Rihterove skale.

Prema informacijama turske Agencije za katastrofe u 19:30 po lokalnom vremenu istok Turske pogodio je potres jačine 5,1 po Rićteru, čiji je epicentar bio četiri kolometara od Donagjola i 40-ak kilometara od područja Elaziga.

Vladina agencija za katastrofe AFAD objavila je jutros na Tviteru da je iz ruševina dosad spašeno petoro preživelih.

Među njima je i trudnica koja je desetak sati bila pod ruševinama, objavila je državna agencija Anadolija, a prenosi hrvatski Index.

Turska televizija je objavila snimke stanovnika koji u panici istrčavaju iz svojih zgrada i iz zgrade čiji se krov zapalio, kao i snimke spasilaca koji traže preživjele u ruševinama zgrade.

AFAD navodi da je nakon potresa zabileženo najmanje 30 manjih potresa i da je više od 400 spasilackih ekipa poslano na teren.

Prema podacima AFAD-a, najmanje 22 osobe su poginule, među kojima 17 u pokrajini Elazigu i četiri u susednoj pokrajini Malatuji, a 1.030 je povređeno.

Potres se osetio na širem području na istoku Turske, pa tako i u Tunceliju, prenela je televizijska mreža NTV.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar