VL: Poraz Izetbegovića jei poraz dinastije Izetbegović

ZAGREB – U prvim analizama nepotpunih preliminarnih rezultata Opštih izbora u BiH za Predsedništvo u centru pažnje je poraz lidera SDA Bakira Izetbegovića za koji mediji kažu da je i poraz dinastije Izetbegović koja ovom zemljom vlada otkad je Bosne i Hercegovine.

Prema pisanu zagrebačkog Večernjeg lista, nekima je ovo bilo iznenađenje, ali ko, kako kažu, prati zbivanja u političkom životu BiH jasno je da je pobeda Denisa Bećirovića zaslužena i da bi, da Željko Komšić nije ponovo odlučio da uzurpira hrvatsku poziciju u Bosni i Hercegovini u Predsedništvu glasovima Bošnjaka, pobeda kandidata kojeg je podržalo sedam stranaka protiv SDA bila bi još uverljivija.

Podseća se da je Bećirović i pre četiri godine bio kandidat, kada je tesno poražen od kandidata SDA Šefika Džaferovića, a nakon tog političkog obračuna ostali su, kažu, brojni repovi. Ovog puta se protiv najpopularnijeg političara SDP, koji je član stranke skoro trideset godina, jednostavno nije moglo.

Bećirović, koji će u novembru napuniti 47 godina, je u svom prvom obraćanju sinoć pružio ruku saradnje i pomirenja što do sada, kažu, nije moglo da se čuje.

Izetbegović se, kažu, redono trudio da zapreti susednim zemljama, pa je čak i reč rat koristio onda kada je osećao da će mu to doneti poene.

Bećirović, koji je univerzitetski profesor, je u svom prvom obraćanju bio odmeren, svestan uslovima u kojima Bosna i Hercegovina živi, a dolaze li s njim novi vetrovi ili je premijerni govor samo izuzetak, pokazaće vreme, piše Večernji.

Uz podsećanje na obraćanje Bećirovića, list posebno ističe njegove poruke upućene zemljama regiona Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, ali i Evropskoj uniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar