Vlada: Deripaskina ponuda o donaciji vakcije nije dobijena

PODGORICA – Crnogorska vlada i Ministarstvo zdravlja saopštili su da nije tačno da su odbili donaciju ruskog biznismena Olega Deripake za 100.000 vakcina, jer, kako kažu, takvu ponudu nisu zvanično ni dobili i pozvali medije na odgovorno informisanje.

Vlada Crne Gore je na taj način demantovala pisanje podgoričke Pobjede o tome da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović odbila Deripaskinu donaciju.

„Povodom najnovijih napisa u pojedinim medijima da je Vlada Crne Gore odbila donaciju vakcina protiv virusa SARS-CoV-2 humanitarne fondacije ‘Volnoe đelo’ Olega Deripaske, jasno i nedvosmisleno saopštavamo da je reč o neistini i da nikakva zvanična ponuda donacije navedene fondacije nikad nije stigla niti Ministarstvu zdravlja, niti vladi“, navodi se u vladinom saopštenju.

Vlada Crne Gore, kako poručuju, poziva celokupnu crnogorsku javnost, a posebno medije na odgovornost kad je reč o prezentovanju, prenošenju i tumačenju informacija u vezi sa aktuelnom pandemijom i predstojećom imunizacijom.

„Svaki neodgovoran potez i netačna informacija imaju direktnu štetu po građane Crne Gore“, poručili su iz vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar