Vremenska prognoza za naredni period: Evropu očekuje pakao

Ekstremni vremenski uslovi stvorili su ogromne probleme u delovima Evrope.

Grčka se već danima bori s katastrofalnim požarima u kojima je do sada umrlo najmanje 74 ljudi, dok je Švedsku zahvatio nezapamćeni toplotni talas. Zemlju su zahvatili i šumski požari.

Meteorološki servis AccuWeather objavio je danas upozorenje na novi opasni talas vrućine koji sredinom sedmice dolazi u Evropu. Kako piše AccuWeather, novi talas vrućine zahvatiće područje od Španije pa sve do Skandinavije.

– Svi stanovnici ovih područja biće u velikom riziku od bolesti povezanih s velikim vrućinama, posebno stariji i deca – upozoravaju meteorolozi AccuWeathera.

U nekim područjima očekuju se najviše temperature ove godine, npr. u Madridu, Parizu, Frankfurtu, Amsterdamu i Stokholmu. Temperature će rasti i do 40 stepeni, a osveženje neće stići ni po noći.

Vrhunac ovog talasa vrućine očekuje se u četvrtak i petak.

Nakon vrućina – oluje

U subotu će područje od Francuske do Švedske zahvatiti promena vremena. Očekuje se pristizanje hladnijeg vazduha, što će dovesti do lokalnog razvoja olujnih nevremena.

Nestabilno vreme s grmljavinskim olujama nastaviće se širom tog područja tokom nedelje i ponedeljka, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

evropavremenska prognoza
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • EGON

    Kako saznajemo iz dobro obavestenih izvora,zbog enormnih vrucina,obustavljaju se svi „medeni“ meseci,dok se temperature vazduha,ne svedu u normalu.Poznato je,da kod ucestalih seksualnih odnosa (medeni mesec) dolazi do sirenja krvnih sudova,a sto moze kod visokih temperatura vazduha,da nanese stetne posledice,po zdravlje mladenaca.

  • Kojeimedadam

    Sreća naša da još nismo u Eurupi 😆 😆 😆