Vučić: Turska i Srbija – najbolji odnosi u modernoj istoriji

ANKARA – Odnosi Srbije i Turske najbolji su u modernoj srpskoj istoriji, a u poslednjih 10 godina trgovinska razmena sa tom zemljom je povećana gotovo devet puta, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„U poslednjih 10 godina smo gotovo devet puta povećali trgovinsku razmenu, imamo mnogo više zajedickih poslova i cak 30 puta veći broj investicija. To našim ljudima donosi posao i bolju budućnost“, kazao je Vučić za RTS i dodao da u poslednje dve godine imamo najveći priliv turskih investicija.

Vučić prvi od državnika sa Putinom posle inauguracije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da Srbija ima veliku čast da njen predsednik bude prvi od stranih državnika koji će videti predsednika Rusije Vladimira Putina posle inauguracije.

„Nema stranih državnika na inauguraciji niti političara, ima ljudi pozvanih po nekom drugom osnovu. Imaćemo priliku da sa Putinom sutra uveče razgovaramo i ono što je imene iznenadilo, on će za nas da priredi i večeru posle sastanka i to uoči same Parade pobede“, rekao je Vučić za RTS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • zoran

    Kada prihvatiš da si sićušan i beznačajan i da ti usred Srbije neko vikne ovo je Turska a ti u muku, ni da bekneš a kamoli da povučeš ambasadora uz protetsnu notu, onda te oni tako i tretiraju. Kao slugu koga tetošu!