Vučurović pozvao stranke parlamentarne većine da podrže Mandića

PODGORICA – Poslanik Demokratskgo fronta Jovan Vučurović pozvao je danas stranke parlamentarne većine formirane nakon izbora 30. avgusta 2020. da podrže predsednika Nove srpske demokratije Andriju Mandića za kandidata ovog saveza na predstojećim predsedničkim izborima u Crnoj Gori, 19.marta.

Vučurović kaže da bi ta podrška bila prirodna i da će Mandić pobediti na izborima.

“Nakon što smo porazili Demokratsku partiju socijalista (DPS) 30. avgusta, tako će i Mandić poraziti Mila Đukanovića na predsedničkim izborima i tako staviti i konačnu tačku na vladavinu politike koja je decenijama uništavala Crnu Goru”, rekao je Vučurović podgoričkim medijima.

On je istakao da već danima, na hiljade ljudi u Crnoj Gori učestvuje u toj pobedničkoj kampanji i istakao da je pravedno da kandidata bivšeg režima pobedi onaj koji je predvodio nepokolebljivu borbu protiv diktature.

“DF je najjača politička snaga pobednika na izborima 30. avgusta i prirodno je da jedan od lidera DF bude neko oko koga će se okupiti i ostali. Sve drugo je avanturizam i sueta”, poručio je Vučurović.

Ocenio je da je zato i za sve druge dobro da budu deo te priče, da ne izostanu iz borbe i pobede koja će imati istorijski karakter.

Upitan da prokomentariše predloge o građanskom kandidatu, Vučurovič je odgovorio da svi imaju pravo da se kandiduju, ali da nemaju pravo da rasipaju narodnu energiju koja je nedvosmisleno okrenuta pobedi nad predstavnikom DPS.

Naveo je da narod niko nikad nije pobedio i da je zato pobeda kandidata DF sigurna.

“Niko sa sigurnošću ne može reći šta je to ‘građansko’ u Crnoj Gori. Iskustvo nam govori da je tzv. građanska opcija, odnosno politika trećeg puta, uvek završavala u naručju DPS, da je više puta spašavala Mila Đukanovića i njegov kartel”, kazao je Vučurović.

On je rekao da je u Crnoj Goru “građansko”, do sada, bila druga reč za služenje ambasadama.

“Ali i za politiku usmerenu protiv srpskog naroda, kao što je politika DPS – a sinonim za mafiju, kriminal, korupciju, borbu protiv tradicije Crne Gore”, istakao je Vučurović.

Ocenio je da je zato nakon decenija lutanja i propadanja, Crnoj Gori potreban predsednik koji je iz naroda.

“Kandidat naroda, a ne mafije ili ambasada, koji će stati na put svim anomalijama koje su opterećivale našu državu. Dakle, potpuno je jasno da tzv. građanski kandidat nema i ne može imati podršku naroda”, naveo je Vučurović.

Istakao je da je Mandić predvodio narod u borbi za slobodnu i demokratsku Crnu Goru i da je neko sa integritetom.

“I ko je pokazao mudrost, hrabrost i spremnost da miri Crnu Goru i stabilizuje političke prilike koje su sada haoticne”, rekao je Vučurović, preneli su podgorički mediji.

Poručio je da zato narod stoji uz Mandića, koji neće nekom drugom predati i prodati njihovo poverenje i koji je garant da će volja Naroda biti poštovana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar