Vulić: Srpska nikada neće ostati bez imovine

BANJALUKA – Republika Srpska nikada neće ostati bez imovine, rekla je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić, reagujući na potez bošnjačkog člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića koji je Ustavnom sudu podneo zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Vulić je istakla da Bećirović radi dosta neozbiljno i da nije dostojan funkcije člana Predsedništva BiH.

„Svaki potez mu je populistički. Nama stranci neće krojiti sudbinu. Republika Srpska ima svoje institucije i svoje zakone“, rekla je Vulić gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

Bećirović je juče podneo Ustavnom sudu BiH zahtev da utvrdi da li je Zakon o nepokretnoj imovini koji se koristi za funkcionisanje javne vlasti u Republici Srpskoj u skladu sa Ustavom BiH, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Skupština Republike Srpske usvojila je 28. decembra prošle godine Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, a Bećirović traži od Ustavnog suda BiH da donese odluku o privremenoj meri kojom se Zakon stavlja van pravne snage do donošenja konačne odluke Suda o podnetom zahtevu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar