Za Konjevića verske zajednice i OB najvažnija pitanja u CG

PODGORICA – Ministar odbrane u manjinskoj vladi Crne Gore Raško Konjević izjavio je da su ugovorni odnos sa verskim zajednicama i regionalna inicijativa Otvoreni Balkan najvažnija pitanja koja izazivaju kontroverze, a koja se nalaze pred novom crnogorskom vladom, rekao je ministar odbrane Raško Konjević.

Konjević je to rekao u razgovoru sa ambasadorom Francuske u Podgorici Kristijanom Timonijeom sa kojim je, kako je saopšteno, razgovarao o odnosima dve zemlje, Evropskoj uniji, investicijama i Ukrajini.

Navodi se, između ostalog, da je Konjević istakao da Crna Gora od svojih partnera očekuje intenzivnije prisustvo na Zapadnom Balkanu.

Ukazao je, kako kažu, da se partnerima i međunarodnoj zajednici danas lakše objašnjava uticaj trećih strana, nakon „brutalne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu“.

„Međunarodna zajednica treba da primi nekoliko važnih poruka. Jedna od njih je da, nakon invazije na Ukrajinu, Zapadni Balkan treba posmatrati na drugačiji način i posvetiti mu dodatnu pažnju“, rekao je Konjević.

Timonije je izrazio podršku Francuske Crnoj Gori na putu evropskih integracija, iskazao je očekivanje da će budući sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Francuske o saradnji u domenu odbrane dodatno ojačati odnose dveju država unutar Alijanse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar