Zaharova: NATO podstiče Kijev da održi tenzije u Donbasu

MOSKVA – NATO nastavlja da podstiče Kijev da održi tenzije u Donbasu, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„NATO, vojni savez osnovan s ciljem da se bavi bezbednosnim pitanjima, igra igrice sa Kijevom“, poručila je Zaharova, a prenosi ruska agencija Tas s.

Istakla je da Alijansa, koja je u bliskim odnosima sa režimom u Kijevu, ne izražava zabrinutost zbog onoga što se događa u Donbasu.

„Suprotno tome, NATO stalno podstiče političare u Kijevu, usijane glave, da ostvare takozvana dostignuća, i to traje već godinama. Kao rezultat toga – deca, žene i stariji ljudi umiru“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Evropska unija je izgleda zaboravila svoje
obaveze unutar drugih organizacija i samo posmatra razvoj događaja u Donbasu.

„EU, kao unija evropskih naroda sa snažnom ekonomijom, oružanim snagama i obaveštajnim agencijama, posmatra zbivanja u samom srcu Evrope, pokušavajući da ohrabri režim u Kijevu na razne načine“, primetila je portparolka Ministarstva spolnih poslova.
Zaharova je rekla da EU nije uspela da zahteva od Kijeva da „dostavi izveštaje o obavljenom poslu, da se vrati za pregovarački sto i stavi tačku na ovu međunarodnu političku sramotu“.

Prema njenim rečima, EU je takođe pooštrila svoju retoriku protiv Rusije, optužujući Moskvu za neuspehe koji se dešavaju u Ukrajini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar