Zaharova: Pametne rakete treba da gadjaju teroriste a ne vladu Sirije

„Pametne rakete“ treba da gadjaju teroriste, a ne zakonitu vladu Sirije, rekla je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, povodom objave predsednika SAD Donalda Trampa o američkim raketama, preneo je TASS.

„Pametne rakete treba da gadjaju teroriste, a ne zakonitu vladu koja se godinama na svojoj teritoriji bori protiv medjunarodnog terorizma“, navela je Zaharova na Fejsbuku.

Ona je napisala da bi raketni udar SAD na Siriju mogao da uništi dokaze o navodnom korišćenju hemijskog oružja u Istočnoj Guti, na šta su, po njenim rečima, upozoreni i eksperti Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW).

„Ili je to ideja? Da se zataškaju tragovi provokacije tako što će pametne rakete uništiti sve dokaze, da medjunarodni inspektori ne bi mogli da pronadju dokaze?“, pitala je Zaharova.

Tramp je danas na Tviteru reagovao na rusku najavu obaranja krstarećih raketa nad Sirijom.

„Rusija obećava da će oboriti sve rakete ispaljene na Siriju. Spremi se, Rusijo, jer će one doleteti – dobre, nove i ‘pametne'“, napisao je Tramp.

SAD i njihovi saveznici krive sirijsku vladu za navodni hemijski napad u Istočnoj Guti tokom vikenda i prete vojnom akcijom. Damask negira korišćenje hemijskog oružja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar