Zaharova: Sekretarijat UN stao na stranu Ukrajine

MOSKVA – Sekretarijat UN nije zauzeo izbalansiran stav o dešavanjima u ukrajinskom gradu Vinici, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Na molbu da prokomentariše izjave generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o dešavanjima u Vinici, ona je navela da „kršeći Povelju UN, Sekretarijat ne zauzima izbalansiran stav, što bi se očekivalo od najuglednije međunarodne organizacije, posebno dizajnirane da pomogne u rešavanju sporova“, prenosi TAS S.

„Želela bih da podsetim svoje uvažene kolege u Sekretarijatu UN da njihov cilj nije zauzimanje bilo čije strane u kontroverznim situacijama, već da olakšaju napore da se održi mir i stabilnost. To je ono za šta su plaćeni i za šta imaju mandat“, primetila je Zaharova, prenosi ruska agencija.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je napad mornaričkim raketama Kalibar na grad Vinica, u kojem su prema navodima Kijeva poginule najmanje 23 osobe, za cilj imao udar na objekat gde se održavao sastanak komande Vazduhoplovnih snaga Ukrajine sa dobavljačima stranih aviona.

Ukrajina tvrdi da su u napadu pogođene stambene zgrade, kao i administrativne i kancelarijske prostorije i navodi da je oko 90 ljudi zatražilo medicinsku pomoć, a oko 50 njih je bilo u teškom stanju nakon napada, preneo je Interfaks.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar