Zahtev Karadžića zbunio Hag: Želim da mi obezbedite – ovo

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je od suda u Hagu da mu dozvoli korištenje Skajpa iz pritvora kako bi komunicirao s porodicom.

Teodor Meron, predsednik Mehanizma za međunarodne tribunale, dao je rok od dva meseca Uredu registrara da mu dostave sve informacije o kreiranju sigurnog sistema online videokomuniciranja između osoba u pritvoru i van, kako bi odgovorili na Karadžićevu molbu, prenosi Fena.

Karadžić je prvi put zahtev da putem Skajpa razgovara s porodicom uputio u proleće ove godine, a Ured registrara ga je odbio uz obrazloženje da ta komunikacija nije dovoljno sigurna.

Bivši predsednik Republike Srpske se zatim žalio na ovu odluku, a Ured registrara je rekao da trenutno razmatra različite opcije za osiguranje videokomunikacijskog sistema, te da su organizovani sastanci s Vladom Norveške koja ima program za video-prenose suđenja.

Haški tribunal je krajem marta prošle godine Karadžića osudio na 40 godina zatvora, proglasivši ga krivim za genocid u Srebrenici i progon muslimana i Hrvata širom BiH.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

HagRadovan Karadžićskajp
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Viktor Rotmiler

    Zahtev Radovana Karadzica,da mu se omoguci kontakt sa porodicom, ne treba nikako dozvoliti.On je zlocinac,najveceg formata,i to mora da ispasta,bez ikakvih beneficija.Tih cetrdeset godinaa,na koliko je osudjen, treba da odrobija u celiji samici,bez ikakve samilosti.