Zapadna obala: Izraelski vojnici ubili naoružanog Palestinca

JERUSALIM – Izraelski vojnici otvorili su noćas vatru i likvidirali osumnjičenog naoružanog palestinskog napadača, tokom racije u severnom delu Zapadne obale, potvrđeno je iz zvaničnih izraelskih i palestinskih izvora.

Izraelska vojska je saopštila da je tokom operacije u blizini grada Nablusa uočila grupu naoružanih ljudi koji se kreću u automobilima i na motociklima i otvorila vatru na njih, prenosi AP.

Lokalna militantna grupa Den of Lions saopštila je da je jedan od njenih članova, Said al-Kuni, ubijen u „sukobu sa okupacionim snagama“.

Nakon serije smrtonosnih palestinskih napada na Izrael tokom proleća, sprovode se noćne racije i hapšenja u severnom delu Zapadne obale, jer su neki od napadača došli iz tog područja.

Desetine Palestinaca su ubijene, što je 2022. učinilo najsmrtonosnijom godinom na okupiranoj teritoriji od 2016. godine.

Većina ubijenih Palestinaca bili su traženi zbog ekstremizma ili uličnih sukobljavanja sa izraelskim snagama bezbednosti u palestinskim gradovima.

Međutim, neki civili, među kojima je bila i novinarka Al Džazire Širin Abu Akleh i jedan advokata koji su nehotice ušli u zonu sukoba, takođe su izgubili život u intervenciji izraelskih snaga bezbednosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar