Zaraza se i dalje širi, na snazi nove mere

RIM – Širi se zaraza kovidom-19 u Italiji, novozarazenih u poslednja 24 sata gotovo 38 hiljada, preminulih je 446, a procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih je veoma visok, 16, 4, piše agencija Ansa.

Od početka pandemije kronavirusa do sada u je Italiji zaraženo ukupno 862 682 osobe, a više od 40 hiljada je preminulo.

Od sinoć su na snazi nove, oštrije vladine mere ograničenja, uključujući i policijski sat na celoj nacionalnoj teritoriji, što znači da se u 22 sata sve zatvara a oni koji se nadzu izvan kuća moraju imati pismeno obrazloženje za izlazak.

Prema težini epidemiološke situacije italijanske regije su podeljene u zone, u crvenoj zoni su one gđe je sitiacija najteža.
Proteklih dana regije koje je vlada svrstala u najrizičnije su se bunile, ali su juče objavljeni podaci na osnovu kojih je mera doneta, koji potvrdzuju da je odluka bila osnovana.

I dalje je najteža situacija u severnoj regiji Lombardija gde je za jedan dan broj zaraženih porastao za 4396 novih slučajeva, a u samom gradu Mlanu, centru regije, 1763 novozaražena.

Vlada je pored restriktivnih mera donela i odluku o vanrednoj pomoći firmama i porodicama, u “crvenim zonama” koje će biti najviše pogođene novima regionalnim karantinom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar