Zastrašujući snimak: Kamera snimila otmicu usred bela dana

Belorusija pod Lukašenkovom vladavinom nije oličenje demokratije i nije neuobičajeno da vođe pokreta otpora odjednom nestanu iz javnosti.

Međutim, sve je šokirao snimak navodno nastalo u Minsku.

Prilikom intervjua s istaknutom opozicionom aktivistkinjom Ninom Baginskajjom, kamera je u pozadini uhvatila zaista zastrašujuću scenu otmice mlade žene.

Strani portali preneli su da je reč o 23-godišnjoj studentkinji Mariji Tikanovoj, državljanki Belorusije, koja studira u Moskvi na Institutu savremenih umetnosti, na smeru za televizijsku režiju. Kako su za beloruske medije izjavile njene kolege, Marija je došla u Minsk kako bi snimila materijal za rad na temu modernih žena, a Nina Baginskaja je bila centralna figura njenog istraživanja. Studentkinja je 25. marta videla Baginskaju ispred Glavne pošte i pratila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Belorusijaotmicatv
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • milovan

    Meni ne lici na nista.Jer neznam.A kada izvestavaju zapadnjaci,odmah znam da lazu.Mozda je neka igra.Mozda sama opozicija nesto snimila.Tko zna.Nemoze se nista verovati. Ali moje misljenje koje se zasniva na iskustvu iz zadnjeg rata u Jugi.Sve sto su objavljivali BBC,Fox,SNN i ostali.Sve je bilo laz. Zato.Zasto bi verovao.

  • Anonimni

    Izgleda ko hapsenje a ne otmica