Zatvorenici iz Siska i Gline biće prebačeni u druge zatvore

SISAK – Zatvori u Sisku i Glini oštećeni su u zemljotresu pa će svi zatvorenici biti raspoređeni po drugim zatvorima, a oštećenja su pretrpele i zgrade sudova u Sisku i Petrinji, izjavio je danas hrvatski ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Malenica je nakon obilaska Županijskog suda i zatvora u Sisku izrazio saučešće porodici poginulog pravosudnog policajca te saučešće pravosudnom policajcu kojem je u jučerašnjem zemljotresu u Petrinji poginuo član porodice, prenela je Hina.

„Juče smo nakon zemljotresa u Sisku promptno reagovali i evakuisali zatvorenike iz zatvora u Sisku. Jedan deo zatvorenika otišao je u zatvor u Zagreb, a drugi u zatvor u Glini. Oni koji su evakuisani u Zagreb, raspoređeni su prema ostalim zatvorima u Bjelovaru i Gospiću, a deo je ostao u Zagrebu“, rekao je Malenica.

U trenutku potresa u zatvoru u Sisku bilo je 60 zatvorenika, a Malenica je istakao da su brzom reakcijom pravosudnih policajaca i upravitelja pušteni u dvorište zatvora.

Zatvorenici su u dvorištu pričekali dolazak vozila koji su ih kasnije rasporedili.

Pre dolaska Malenice zatvor u Sisku obišli su statičari te su utvrdili da je zgrada upotrebljiva, ali da je pretrpela unutrašnja i spoljna oštećenja pa Malenica ne može proceniti kada će ponovno biti spremna za upotrebu.

Nakon Siska, hrvatski ministar ide u posetu zatvoru u Glini koji je, takođe, pretrpeo oštećenja.

Oko 80 zatvorenika iz zatvora u Glini tokom dana biće prebačeni u druge zatvore u Hrvatskoj.

Zgrada Županijskog i Opštinskog suda, takođe, je pretrpela oštećenja iako je obnovljena pre dve godine.

Porušeni su ormari i nameštaj.

Što se tiče stalne službe Opštinskog suda u Petrinji, ona je porušena već zemljotresom u poneđeljak, a dodatno je oštećena jučerašnjim zemljotresom pa prestaje sa radom do daljnjeg, istakao je Malenica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar