Završen deseti Sarajevo biznis forum

SARAJEVO – U Sarajevu je danas završen deseti biznis forum koji je okupio oko 2.000 učesnika, a ocena organizatora je da je region poslao poruku da je atrtaktivan za ulaganja.

“Imali smo oko 2.000 učesnika, oko 450 sastanaka između investitora i nosilaca projekata. Ovo je bilo mesto upoznavanja i uspostavljanja prvih kontakata. Nadamo se da će SBF biti mesto na kojem će se inicirati nove ideje i konkretni rezultati”, rekao je novinarima predsednik uprave BBI banke Amer Bukvić.

Prema njegovim rečima, na biznis forumu je predstavljeno 300 projekata, koji se odnose na razne oblasti, kao što su poljoprivreda, turizam, energetika, IT, drvna i metalska industrija…

Kako kaže, puno truda je bilo uloženo da se region predstavi u najboljem svetlu i da se iz Sarajeva pošalje slika koja govori o Balkanu kao mestu na kojem se dešavaju poslovni susreti, predstavljaju ideje.

“Naš region je izuzetno atraktivan i raduje nas da se gosti van regiona vraćaju. Problem je da se privuku novi investitori, ali oni koji dođu ostaju ili se vraćaju. Možda nismo toga svesni, jer smo dugo u regionu, ali oni koji dolaze sa strane su fascinirani”, rekao je Bukvić.

On je naveo da je oko 750 učesnika od ukupno 2.000 došlo iz regiona, uključujući BiH.

U prethodna tri dana govorilo se o ulozi lidera u saradnji i razvoju s ciljem ekonomskog napretka, mogućnostima prevazilaženja izazova sa kojima se susreću privrednici Jugoistočne Evrope, a poseban akcenat je bio na održivom razvoju.

Već desetu godinu zaredom SBF okuplja investitore i poslovne ljude iz celoga sveta, pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u BiH, ali i u zemlje regiona – Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

SBF je prepoznat kao mesto okupljanja stručnjaka i predstavljanja najboljih svetskih praksi u oblastima poljoprivrede, infrastrukture, energije, informacionih tehnologija, finansija, turizma i drugih oblasti.

Tokom proteklih devet godina, u radu SBF-a je učestvovalo više od 8.000 učesnika iz preko 50 država. Učešće na Forumu je uzelo preko 3.000 kompanija i institucija, a održano je više od 1.500 poslovnih sastanaka.

Organizator investicione konferencije je „Bosna Bank Internešenel“ (BBI) u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IsDB).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar