Zbog požara građani Skoplja ostali bez struje

SKOPLJE – LJudski faktor ili varnica sa dalekovoda bili su razlog požara zbog kojeg su danas Skoplje, delovi Štipa, Svetog Nikole i drugih naselja ostali bez struje.

Na to pitanje će nadležni morati da odgovore, prenela je Telma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova već proverava snimke sa sigurnosnih kamera postavljenih u blizini mesta nastanka kvarova.

Prema zvaničnim informacijama elektroprenosnog sistema MEPSO, došlo je do prekida napajanja električnom energijom zbog nestanka struje u trafostanici „Skoplje 4“ u Pintiji, koja strujom napaja veći deo grada, ali i trafostanici Bunardžik.

Dispečeri su vratili napon u većem delu mreže i radi se na otklanjanju izolovanih kvarova zbog kojih su mogući kratkotrajni prekidi u snabdevanju.

Požar koji je izbio na samo 100 metara od ključne trafostanice od 400 kilovata „Skoplje 4“ i neposredno ispod dalekovoda koji vodi do trafostanice Bunardžik brzo su lokalizovali skopski vatrogasci.

Ne isključuje se mogućnost da je do požara došlo zbog varnice sa dalekovoda, a nekoliko trenutaka kasnije prijavljena je i eksplozija na trafostanici u Bunardžiku.

Prema informacijama Telme, oštećeni su osigurači na trafou kod Bunardžika, što ukazuje na to da je pokidan zaštitni lanac, automatska zaštita nije reagovala na vreme i zbog toga je došlo do eksplozije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar