Zekanović zbog Vučića podržao Plenkovićevu vladu

ZAGREB – Vlada premijera Andreja Plenkovića dobila je podršku jednog poslanika u saboru, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Bivši osnivač i predsednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović, koji je proletos izbačen iz te stranke, priključio se Hrvatskoj demohrišćanskoj stranci (HDS), koja podržava Plenkovićevu vladu, prenela je Hina.

Plenkovićeva vlada, koja inače u saboru ima veoma tesnu većinu, tako je dobila jednog poslanika više koji će je ubuduće podržavati.

Zekanović je na konferenciji za novinare rekao da je odlučio da podrži Plenkovićevu vladu, između ostalog, i zbog toga što mu sesvidelo to što je, kako je naveo, premijer nedavno predsedniku Srbije Vučiću rekao „da ne može da dođe u Hrvatsku“.

Vučić je, naime, iz tri puta pokušavao da ode u Jasenovac i položi cvet na spomenik jasenovačkim žrtvama, među kojima su i njegovi preci, ali je Plenkovićeva vlada svaki put imala izgovor „da sada nije vreme“.

Inače, predsednik Vučić je jedini predsednik Srbije koji je izrazio želju da poseti Jasenovac i oda poštu žrtvama ozloglašenog koncentracionog logora, koji je jedini u svetu u svom kompleksu imao i objekte u kojima su mučena i ubijana deca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar