Zeković: AEM najavila da će razmatrati zabranu Hepi tv.

PODGORICA – Crnogorska Agencija za elektronske medije (AEM) najavila je da će razmatrati potrebu zabrane emitovanja beogradske Hepi televizije na području Crne Gore, tvrdi potpredsednik opozicione SDP Bojan Zeković.

Zeković kaže da je SDP pozdravila inicijativu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija koje je podržalo zahtev te partije i pozvalo Agenciju za elektronske medije (AEM) da što pre utvrdi činjenice i donese odluku po pitanju spornih sadržaja Hepi tv.

On je saopštio da su iz AEM-a najavili da će na jednoj od narednih sednica prihvatiti da razmatraju neophodnost zabrane emitovanja ove beogradske televizije, koja, kako tvrdi, u kontinuitetu proizvodi i emituje „huškačke sadržaje sa ciljem provociranja nemira u Crnoj Gori“, a koja je u susret događajima na Cetinju imala emisiju pod naslovom „Da li će pasti krv u Crnoj Gori?““.

On je naveo da je moglo i bez ovoliko, kako kaže, “guranja” jer se radi o pozivanju na sukobe, ali da će biti prilike da AEM objasni šta im diktira prioritete u radu.

„Ne sumnjamo da će posebno voditi računa o balansu između potrebe našeg društva da se zaštiti od otvorenog govora mržnje i ‘prava’ Hepi tv. TV da taj govor upražnjava“, navodi se u saopštenju, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar