Zelenski će morati da odgovara ako se nesto desi Medvedcuku

MOSKVA – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski moraće da odgovara ako se bilo šta desi ukrajinskom političaru Viktoru Medvedčuku, izjavio je predsednik ruske državne Dume Vjačeslav Volodin.

„Medvedčuk se zalagao sa nezavisnu Ukrajinu, stvaranje države van blokova, a to je ono što ga razlikuje od Zelenskog koji igra kako SAD sviraju“, naveo je Volodin na platformi Telegram.

Prema njegovim rečima, „to je razlog zašto Vašington i Brisel ne podržavaju Medvedčuka“, a ukrajinski predsednik nastoji da ga prikaže kao izdajnika, prenela je agencija TAS S.

Šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Ivan Bakanov potvrdio je u utorak uveče da je uhapšen poslanik i šef političkog saveta stranke Opoziciona platforma – Za život Viktor Medvedčuk.

Medvedčuk je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana nakon napada Rusije na Ukrajinu i da mu se od tada gubi trag.

Ukrajinske vlasti Medvedčuka sumnjiče za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

On se u Ukrajini smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva „ličnim prijateljem“, a mediji navode i da je Putin kum njegove najmlađe ćerke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar