Zelenski: Donesite rešenja zasnovana na stvarnosti

KIJEV – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas u obraćanju ukrajinske partnere širom sveta da donesu rešenja zasnovana na stvarnosti, a ne na apstraktnim mišljenjima.

On je rekao da se lideri okupljaju da razgovaraju o ratu i članstvu Ukrajine u NATO i istakao da zna koji od tih lidera podržavaju Ukrajinu, preneo je Bi-Bi-Si.

Govoreći o ratu, on je rekao da ukrajinski muškarci i žene brane svoju državu 15. dan i odbijaju napade u ključnim oblastima.

Zelenski je potvrdio da su tri osobe, uključujući jedno dete, poginule u bombaškom napadu na porodilište u Mariupolju i kazao da je lažna tvrdnja Rusije da u bolnici nije bilo pacijenata.

Rusi su napravili, kako je naveo predsednik Ukrajine, humanitarnu katastrofu i dodao da mu je srce slomljeno od onoga što su okupatori uradili ukrajinskim gradovima i državi.

On je kazao da Rusija želi da ponizi ukrajinski narod i da ga natera da klekne i uzme hleb i vodu iz njihovih ruku.

„Nismo postali robovi i nikada nećemo – jer ovo je naš duh i ovo je naša sudbina“, naglasio je Zelenski.

Gledajući unapred, on je naveo da će posle rata sve biti obnovljeno po najvišim standardima, a da vlada već planira obnovu.

„Od ruske invazije neće ostati ni traga“, dodao je on.

Zelenski je izjavio da će ruski propagandisti snositi odgovornost za saučesništvo u ratnim zločinima, preneo je Si-EN-En.

„Ruski građani će vas mrzeti što ste ih dugo godina dosledno lagali. Kada osete posledice vaših laži, osetiće u svojim novčanicima, sve manjim mogućnostima, sa pokradenom budućnošću ruske dece“, rekao je on.

„Rat nikada nije izolovan. Uvek šteti žrtvi, ali i agresoru. Samo agresor to shvati kasnije. Ali uvek razume i uvek pati“, kazao je Zelenski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar