Zelenski: Potpisivanje Lend-Lease zakona istorijski korak

KIJEV – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zahvalio je predsedniku SAD Džozefu Bajdenu na potpisivanju zakona o lend-lisu za Ukrajinu i taj korak nazvao „istorijskim“.

„Zahvalan sam američkom predsedniku Džou Bajdenu i narodu na podršci u borbi za našu slobodu i budućnost. Današnje potpisivanje Lend-Lease zakona je istorijski korak. Uveren sam da ćemo ponovo zajedno pobediti. I sačuvati demokratiju u Ukrajini i Evropi. Baš kao i pre 77 godina“, napisao je Zelenski juče na Tviteru.

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je juče zakon poznat kao Lend-lease Act iz 1941. godine, koji će omogućiti brže slanje naoružanja, vojne opreme, lekova i proizvoda u Ukrajinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Pera

    O kakvoj to demokratiji ovaj čovek priča ? Podržava nacizam i jednoumlje, gazi osnovna ljudska prava i krivac je za sukob i tragediju u Ukrajini. Jedino što traži jeste naoružanje, a neće mu ga dati besplatno, i praunuci će ga otplaćivati. Začudo, nijednom nije zatražio humanitarnu pomoć za narod koji strada i pati zbog politike koju vodi. Jadan li je narod sa takvim predsednikom.