Žestoke borbe u Alepu, ima žrtava, civili nemaju gde da pobegnu (foto, video)

Iako je evakuacija istočnog Alepa, koga su do juče držali pobunjenici, trebala da počne jutros, ona je prvo odložena, a potom je i definitivno propala nakon što su izbili novi sukobi između provladinih snaga i preostalih pobunjenika.

Kako prenosi BBC, pozivajući se na lokalne izvore u spasilačkim službama, u današnjim borbama u Alepu povređeno je 40 ljudi.

Ranjenici i civili u Alepu su blokirani i nemaju gde da pobegnu od novih borbi. Sirijski opservatorijum za ljudska prava (SOHR) potvrdio je informacije o žestokim borbama u Alepu.

„Jutros su snage režima ispalile najmanje 14 granata na područja koja još drže pobunjenici“, rekao je Rami Abdel Rahman iz SOHR-a. „Sukobi su vrlo nasilni, a granatiranje je intenzivno. Izgleda da je prekid mira definitivno gotov“, dodao je.

Prema dostupnim informacijama, sirijska vojska puca iz minobacača i tenkova.

Sirijska TV: Sedam mrtvih u raketiranju Alepa

Najmanje sedam osoba je poginulo u raketnom napadu na delove sirijskog grada Alepa koji su pod kontrolom vladinih snaga, javila je danas državna tv stanica, nakon vesti o obnavljanju sukoba i stopiranju dogovorene evakuacije civila.

Kako se navodi, u napadu ima i ranjenih ali se njihov broj ne precizira, prenosi AFP.

AP navodi da se istočni deo Alepa i bombarduje, što ugrožava sporazum o prekidu vatre.

Oglasilo se i rusko Ministarstvo odbrane navodeći da je sirijska vojska obnovila napade na istočni deo Alepa pošto su pobunjenici prekršili dogovor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aleposirija
Komentari (0)
Dodaj komentar