Živković: Imamo potrebnu većinu za nepoverenje vladi

PODGORICA – Poslanik opozicione Demokratske partije socijalista Danijel Živković tvrdi da će inicijativa opozicije za izglasavanje nepoverenja vladi premijera Zdravka Krivokapića imati potrebnu većinu u parlamentu.

Inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi podnela je opozicija predvođena SDP-om Raška Konjevića.

Živković je na konferenciji za novinare ukazao da više od dve trećine vladajuće većine ne podržava aktuelnu vladu.

„Ozbiljan smo politički subjekt i nemojte da sumnjate da kada se uhvatimo određenog posla da će on biti uspešan. Tvrdim da će incijativa imati potrebnu većinu“, rekao je Živković.

On je kazao i da se DPS ne bavi proizvoljnostima niti površno sagledava situacije i dodao da je inicijativa, koja je u skupštinskoj proceduri, proistekla kroz ozbiljno sagledavanje rezultata rada vlade i vladajuće većine.

On je novinarima povodom godinu dana rada Krivokapićeve vlade rekao da je ova izvršna vlast potrošila vreme građana.

„Za ovih godinu dana svi su imali prilike da vide kakao je ona delovala pogubno na zdravstveni, ekonomski, bezbednosni sistem Crne Gore i na međunarodni ugled naše države“, kazao je Živković, preneo je portal RTCG.

Ocenio da je vlada svojim i ponašanje premijera i ministara zaustavila proces EU integracija.

Loši rezultati vlade, rekao je, najvidljiviji su u bezbednosnom sektoru.

„Nažalost bezbednosni sektor više ne može da garantuje mir i stabilnost u Crnoj Gori. Vidimo kako se ponašaju čelnici ovog sektora. Međusobno ne razgovaraju i svako pokušava da bude gazda. Kad vidimo imenovanja u ANB-u i Upravi policije, kad vidimo kompromitaciju bezbednosnih službi i bojazan koju izražavaju međunarodni partneri, to dovoljno govori o stanju u tom sektoru“, rekao je Živković.

Naveo je da je najbolji primer za to delovanje bezbednosnog sektora na Cetinju 4. i 5. septembra, kada su, kako tvrdi, u Crnoj Gori bili prisutni obaveštajci susednih država.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar