Arsen Lupen

Žanr: akcija/avantura
Trajanje: 125 min.
Originalni naziv: Arsene Lupin (2004)

Glavne uloge:

Romen Duri (Romain Duris), Kristin Skot Tomas (Kristin Scott Thomas), Eva Grin (Eva Green), Patrik Tumi (Patrick Toomey)

Scenario: Moris Leblank (Maurice Leblanc – roman), Žan-Pol Salom (Jean-Paul Salome)
Režija: Žan-Pol Salom (Jean-Paul Salome)

SINOPSIS

Normandija 1894. godine. Veoma mlad i veoma zavodljiv mladić odlučuje da se pokori svojoj velikoj strasti – krađi! Njegovim venama teče krv velikog pljačkaša, a ljubav prema tuđim skupocenim predmetima otac mu je prenosio od malih nogu. Još dok je bio dete, otac je nastradao pod misterioznim okolnostima. Scene beživotnog očevog tela i ubice čije se lice ne vidi pod kapuljačom progone ga u snovima i ne daju mu mira.

Greškom optužen za ubistvo, on beži i skriva se od policije. Igrom slučaja upoznaje ženu koja mu uzima srce i razum. Ona je prelepa, hrabra, misteriozna i više od svega – opasna. Jedna druga dama nosi njegovo dete i dala bi sve da ga pridobije. Svečani balovi, lažna imena, sjajne maske, spretni prsti, skupoceni nakit i mnogobrojni ženski pogledi su njegov život – opasnost i strast.

Njegove pljačke i brojne avanture učiniće njegovo ime poznatim. On je šarmer kameleonskih moći prerušavanja kojima vara i prijatelje i protivnike – on je Arsen Lupen.

Oficijelni sajt:

  • Arsene Lupin (2004)

    Premijera: januar 2005. godine na Festivalu francuskog filma
    U bioskopima: mart 2005. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar