Avanturisti

Žanr: komedija
Trajanje: 100 min.

Glavne uloge: Peter Hauman (Peter Haumann), Peter Rudolf (Peter Rudolf), Milan Šruf (Milan Schruff)
Scenario: Bela Paczolai (Bela Paczolay), Gergelj Peterfi (Gergely Peterfy)
Režija: Bela Paczolai (Bela Paczolay)

SINOPSIS
Geza je 50-godišnji trubač koji se davno nastanio u Mađarskoj. Po okončanju četvrtog braka on gubi sve što je stekao, kao i u prethodnim brakovima. Njegov sin Andraš izdržava se zahvaljući sumnjivim poslovima. Zajedno putuju u jedno seoce kako bi odveli dedu u Budimpeštu i spasli ga od jadnog života koji vodi zbog bakine senilnosti. Putovanje počinje, ali da li će oni ikada negde stići?
O FILMU
Bela Paczolai napravio je veoma smešnu komediju. Ovo je novi trend u mađarskoj kinematografiji. Vremena su se promenila i mađarska nacija je prihvatila kapitalizam i slobodno tržište. Te promene imale su veoma značajan uticaj na mađarski film a pozitivni rezultati su se pokazali u novim filmovima koji dolaze iz ove zemlje. Zato je velika većina pozdravila film "Avanturisti" kao pravu komediju istočnoevropske nacije. Film je veoma relevantan u vreme tekućih ekonomskih previranja. On je podsetnik na to kako ekonomske katastrofe utiču na porodične veze.
Ovo je priča o trojici ljudi: bivšem transilvanijskom učitelju, njegovom sinu, propalom muzičaru, i unuku gubitniku. Deda moli za pomoć jer mu je supruga poludela, a sin i unuk kreću s njim iz Transilvanije za Budimpeštu sa svim svojim poteškoćama i neizgovorenim lažima.

O REŽISERU
Bela Paczolai (reditelj, scenarista)
Rođen je 26. jula 1961. u Budimpešti. Završio je filmsku akademiju 1992. godine. Ovo je njegov prvi dugometražni igrani film na kome je radio i kao scenarista. Radi za televiziju.
Oficijelni sajt

Premijera 30. septembar 2010. godine, Dvorana kulturnog centra

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avanturistibela paczolaimađarski film
Komentari (0)
Dodaj komentar