Beli beli svet

Žanr: drama
Trajanje: 121 min.
Engleski naziv: White white world
Zemlja produkcije: Srbija, Nemačka, Švedska

Glavne uloge: Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Milica Mihajlović, Marko Janketić, Meto Jovanovski, Mira Banjac
Scenario: Milena Marković
Režija: Oleg Novković

SINOPSIS
Radnja ove moderne tragedije događa se u rudarskom gradu Boru – nekadašnjem simbolu industrijskog prosperiteta, a sadašnjem simbolu postindustrijske krize koja pogađa čitav svet. U takvom ambijentu dešava se fatalna ljubav između mračnog i nemilosrdnog starijeg muškarca i izgubljene mlade devojke – balkanski tango. Reč je o igri ljubavi i smrti, igri strasti, ili igri opčinjavanja i potčinjavanja, koju igraju ljudi s periferije koje su napustili i društvo i sopstvena sudbina. Jedino što je u njima neuništivo jesu strast i žudnja za životom.
O REŽISERU
Oleg Novković (reditelj)
Rođen je u Beogradu 1968. godine. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Srđana Karanovića. Profesionalnu karijeru započeo je igranim filmom "Kaži zašto me ostavi", koji se istakao svojom snažnom antiratnom porukom i bio jedan od prvih antiratnih filmova snimljenih na prostorima bivše Jugoslavije. Autor snažnog i autentičnog poetskog izraza. Njegovi filmovi odlikuju se specifičnom socijalnom tematikom i društvenom kritikom, bave se sudbinama "običnih ljudi" u vremenima tranzicije i krize moralnih vrednosti. Novković je autor preko trideset dokumentarnih filmova. Dobitnik je nagrade grada Beograda 2007. godine.
Oficijelni sajt

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

belibeli svetfilmkoprodukcija
Komentari (0)
Dodaj komentar