Betmen protiv Supermena: Zora pravednika (video)

Žanr: avantura, akcija, fantazija, 3D
Trajanje: 151 min

Glavne uloge: Ben Aflek (Ben Affleck), Henri Kavil (Henry Cavill), Ejmi dams (Amy Adams), Džesi Ajzenberg (Jesse Eisenberg), Dajan Lejn (Diane Lane), Loren Fišburn (Laurence Fishburne), Džeremi Ajrons (Jeremy Irons), Holi Hanter (Holly Hunter), Džejson Momoa (Jason Momoa)
Scenario: Chris Terrio, David S. Goyer, Bob Kane, Bill Finger, Jerry Siegel, Joe Shuster
Režija: Zek Snajder (Zack Snyder)

SINOPSIS

Film prati događaje koji su hronološki usledili nakon filma „Čovek od čelika“. Heroj Gotam Sitija, Betmen, odlazi u Metropolis da se suprotstavi tamošnjem čuvaru pravde Supermenu, ali su se velika pretnja i zlo približili čovečanstvu.

O FILMU

Ovaj film nam donosi priču o dva superheroja koji će morati da odmere snage kako bi spasli čovečanstvo. Supermena će po drugi put igrati Henri Kavil, a Betmena prvi put Ben Aflek. Rediteljsku palicu preuzeo je Zek Snajder, a u filmu ćemo gledati i Ejmi Adams kao Lois Lejn, Džejson Momoa kao Akvamena, Gal Gadot kao „Wonder Woman“ i Džesija Ajzenberga kao Leksa Lutera.

Tri godine je prošlo od tog čuvenog Comic-Cona 2013. godine kada je reditelj Zek Snajder objavio da zajednički Betmenov i Supermenov film ulazi u produkciju. Bilo je mnogo govorkanja oko toga ko će da igra naslovne uloge, koji će se drugi likovi pojaviti u filmu a onda je objavljeno da će lik Betmena oživeti po prvi put sjajni Ben Aflek a da će Supermena još jednom na veliko platno doneti neprevazidjeni Henri Kavil. Nakon godina iščekivanja, epski film koji spaja dva najveća superheroja konačno ulazi u bioskope.

Snajder je još na početku produkcije potvrdio da će film delimično biti inspirisan serijom storija o Betmenu „The Dark Knight Returns“ Frenka Milera, ali da će najviše biti baziran na originalnoj priči o Betmenu. Jasno je stavio do znanja da se inkarnacija lika Betmena i Supermena neće oslanjati na prethodne filmove, već će doneti nove standarde u tumačenju ova dva lika.

Oficijelni sajt: Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Premijera: 24. mart 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ben aflekdajan lejndžermi ajronsejmi adamshenri kavilloren fišburn
Komentari (0)
Dodaj komentar