Bez ljutnje, molim

Žanr: komedija
Trajanje: 101 minut

Glavne uloge: Adam Sandler, Jack Nicholson, Marisa Tomei, Luis Guzman, Allen Covert, Lynne Thigpen
Scenario: David Dorfman
Producenti: Jack Giarraputo, Barry Bernardi
Režija: Peter Segal

SINOPSIS

Posle jednog nesporazuma u avionu koji je izmakao kontroli, flegmatičnom Dejvu Bazniku (Adam Sandler) sudija Danijels (Lynne Thigpen) određuje da mora da prisustvuje sastancima grupe za kontrolu besa koje vodi doktor Badi Rajdel (Jack Nicholson) i kojima prisustvuju veoma ekscentrične i prevrtljive osobe. Badijev nekonvencionalni pristup terapiji sastoji se od sukoba, a Dejv je obuzet time. A onda, nakon još jednog nesporazuma, sudija Danijels naređuje Dejvu da poboljša svoju terapiju ili će završiti u zatvoru. Badi se useljava kod Dejva kako bi mu pomogao da se izbori sa svojim unutrašnjim demonima. Sam Badi nema takvih demona, jer reaguje na svaku priliku, a to uključuje i pravljenje raskalašnih komentara na račun Dejvove devojke Linde (Marisa Tomej) i podsticanje Dejva na to da se sukobljava zbog svake sitnice. Na kraju, Badi odlazi predaleko i Dejv mora da odluči da li će se opet zatvoriti u svoju ljušturu ili će se zauzeti za sebe. Da li je Badijev zbunjujući i kontradiktorni tretman upravo ono što je lekar odredio?

O PRODUKCIJI

Kombinacija sjajne premise i dobrog povezivanja stvari spojila je Sendlera i Sigala i privukla oskarovca Džeka Nikolsona. Dok je čitao scenario, Sendler je u ulozi Badija Rajdela zamišljao upravo Nikolsona. „Pokušao sam da zamislim Badija kao nekoga zbog koga sam s vremena na vreme malo nervozan, a malo opušten i odmah sam se setio Džeka“, kaže Sendler. Nikolson je svoj lik izneo na pravi način, a isti pristup imao je i prema ostalim likovima i celoj strukturi priče. „Džek nam je pomagao dajući ideje i smišljajući šale koje su ceo film učinile zabavnijim“, kaže izvršni producent Alen Kovert.

Iako pripadaju različitim „disciplinama“, glumački par Sendler-Nikolson pokazao se kao idealan. „Između njih se odmah stvorila hemija“, kaže Kovert. „Svakog puta kada film opišem kao komediju o momku koga igra Adam Sendler, koji mora da ide na terapiju za kontrolu besa, a terapeut je Džek Nikolson – reakcija je trenutna. Svi kažu istu stvar: „Dolazim sigurno““, kaže Sigal.

PITER SIGAL (reditelj)

Nakon filma „Bez ljutnje, molim“, kreirao je komičnu seriju NBC-ja „Hidden Hills“ i bio koscenarista u njoj. Svoj režiserski debi ostvario je 1994. komedijom „Goli pištolji 33 1/3: poslednja uvreda“. Osvojio je osam nagrada Emi, a 1995. osnovao je produkcijsku kompaniju Callahan Filmworks.

ADAM SENDLER (Dejv)

Sendler je doživeo fenomenalan uspeh u industriji zabave kao glumac, scenarista, producent, režiser i muzičar. Nedavno je bio nominovan za nagradu „Zlatni globus“ za ulogu u fimu „Opijeni ljubavlju“. Svoje prvo pojavljivanje u igranom filmu imao je u „Coneheads“. Zatim su usledili filmovi: „Happy Gilmore“, „The Wedding Singer“, „The Waterboy“, „Mali diktator“ i „Gospodin Dids“.

DŽEK NIKOLSON (Badi)

Njegova raznovrsna karijera uključuje neke od najuspešnijih filmova svih vremena. Dobitnik je Oskara za najbolju glavnu ulogu u filmovima: „Dobro da bolje ne može biti“ i „Let iznad kukavičjeg gnezda“ i za najbolju sporednu ulogu u filmu „Terms of Endearment“. Za istu nagradu bio je nominovan još i za uloge u filmovima: „Sve o Šmitu“, „Nekoliko dobrih ljudi“, „Čast Pricijevih“, „Reds“, „Ironweed“, „Chinatown“, „The Last Detail“, „Five Easy Pieces“ i „Easy Rider“. Za ulogu u filmu „Sve o Šmitu“ dobio je „Zlatni globus“ i Nagradu losanđeleske kritike za najboljeg glumca u 2002. godini.

MARISA TOMEJ (Linda)

Ova glumica dobila je Oskara za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu „Moj rođak Vini“. Najpoznatija je po svojim bogatim komičnim ulogama, a veliki zaokret napravila je ulogom u drami „In the Bedroom“, koja joj je donela drugu nominaciju za Oskara.

Oficijelni sajt:

  • Anger Management

    Premijera: 5. jun 2003. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar