Bezgranično

Žanr: triler
Trajanje: 105 min.
Premisa: Šta kad bi pilula mogla da te učini bogatim i moćnim?

Glavne uloge: Robert de Niro (Robert De Niro), Bredli Kuper (Bradley Cooper), Ana Fril (Anna Friel), Abi Korniš (Abbie Cornish)
Scenario: Lesli Dikson (Leslie Dixon), Alan Glin (Alan Glynn) – roman
Režija: Nil Burger (Neil Burger)

SINOPSIS
Ambiciozni pisac Edi Mora (Kuper) pati od hronične blokade u pisanju, ali njegov život se iznenada menja kada mu stari prijatelj ponudi NZT – revolucionarnu pilulu koja mu omogućava da ostvari svoj potpuni potencijal. Edi može da se seti svega što je ikad pročitao, video ili čuo; može da nauči strani jezik za jedan dan; da razume komplikovane jednačine i da zavede svakog koga upozna – dokle god uzima ovaj neprovereni lek.
Uskoro će Edi potpuno osvojiti Vol strit jer će kao od šale pretvoriti male uloge u milione dolara. Njegova dostignuća zapašće za oko megamogulu Karlu van Lunu (De Niro), koji će ga pozvati da pomogne pri najvećem spajanju u korporativnoj istoriji. Ali će jako zainteresovati i ljude koji su spremni da učine sve da se dočepaju NZT-a. Dok mu je život u opasnosti, a brutalne nuspojave leka počinju da uzimaju svoj danak, Edi pokušava da umakne misterioznim uhodama, opasnom gangsteru i opsežnoj policijskoj istrazi. Uz sve to istovremeno nastoji da zadrži svoje zalihe pilula dovoljno dugo da može da nadmudri svoje neprijatelje.
O FILMU
Bredli Kuper i Robert de Niro igraju glavne uloge u filmu "Bezgranično", akcionom trileru ispunjenom paranojom. Reč je o neuspešnom piscu čiji će se život preokrenuti uz pomoć strogo čuvanog "pametnog leka" koji mu omogućava da koristi 100% mozga i postane savršena verzija sebe samog. Njegove pojačane sposobnosti uskoro privlače mračne sile koje prete njegovom novom životu u ovom napetom i provokativnom filmu.
Scenarista Lesli Dikson pretraživala je police knjižare s polovnim knjigama kad je prvi put naišla na roman "The Dark Fields". Uzbudljiv i prijemčiv triler koji je napisao Alen Glin imao je premisu koja ju je momentalno zaintrigirala. Šta bi bilo kad bi postojala pilula od koje biste postali najbolji mogući? Lek koji bi vam omogućio da iskoristite i najmanju mrvu potencijala koju posedujete? Da li biste ga uzeli?
"Kupila sam knjigu i počela da je čitam", kaže Diksonova. "Negde na pola sam osetila neverovatno uzbuđenje pri pomisli da bi ovo mogao biti holivudski film. Na kraju sam sama napisala scenario da vidim da li može da se snimi bez mnogo kompromisa s mojim parama. I ispostavilo se da može."
Edi Mora je pisac koji polako pada u zaborav. Na početku priče ostavlja ga devojka, izdavač mu preti da će raskinuti ugovor ukoliko ne donese rukopis koji je obećao, a gazdarica želi da ga izbaci iz stana. Međutim, kad mu stari prijatelj ponudi pilulu misterioznog leka NZT, Edi će se transformisati u nezaustavljivi vihor ideja i dostignuća, što će mu doneti uspeh o kome je uvek sanjao.
Zahtevna uloga Edija More tražila je glumca koji može da drži pažnju, a da se pojavljuje u svakoj sceni i da uverljivo dočara transformaciju od bezvoljnog zabušanta do privlačnog alfa-mužjaka. "Svi smo imali na umu Bredlija Kupera", kaže reditelj. "Bio nam je potreban neko šarmantan, duhovit, pametan i harizmatičan", dodaje producent Kruf. "Bredli je tad bio zvezda u usponu, ali se pogodilo i da je savršen za ovaj film. Pravog je godišta za ulogu. Može da igra i nesrećnog, maleroznog pisca, ali i elokventnog, genijalnog momka koji koristi 100 odsto svog mozga. Bredli je ovde imao mogućnost da pokaže svoje komičarsko umeće, ali i ostale glumačke kvalitete."
"Ovaj scenario je bio daleko najbolji od svih koje sam ikad pročitao", kaže Kuper. "Svi ljudi koji su ga pročitali dele mišljenje da je neverovatan od početka do kraja. Kad prvi put vidimo Edija, on je siromašan i neuspešan. Takav način života možda je mogao da prođe kad je imao 25 godina, ali sa 35 – to je malo patetično. Međutim, kad Edi uzme NZT, njegovi problemi su rešeni", nastavlja glumac. "Završava rukopis vrlo brzo. Onda se postavlja pitanje šta sledeće da uradi s ovim unapređenim sposobnostima. Šta biste vi uradili kad biste postali najbolja moguća verzija sebe? I ko biste postali? Koja bi bila cena koju biste morali da platite da biste to dobili? To je stvarno veliko pitanje."
"Nadam se da će publika koja bude gledala ovaj film kroz Edija proživljavati sve ono što proživljava i on", kaže Kuper. "To je jedna uzbudljiva vožnja od početka do kraja." Edijev spektakularni uspeh u finansijskom svetu privući će pažnju milijardera Karla van Luna, koga igra oskarovac Robert de Niro. "De Niro je fantastičan u toj ulozi, jer je neverovatno inteligentan i moćan čovek. Takođe je i veoma darežljiv i ljubazan, a tako će i Van Lun delovati na početku. On će uzeti Edija pod svoje, ali u svemu tome ipak će se osetiti nešto zlokobno."

Premijera: 24. mart 2011. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bredli kuperrobert de niro
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Sonja Cekin

    Šta drugo reći nego, gde ima takva pilula da se kupi? 🙂