BG 37 – FEST – 20. februar 2009.

Međunarodni filmski festival FEST 09, 37. po redu, biće održan od 20. februara do 1. marta pod sloganom "Registruj se!".
FEST će svečano otvoriti (u petak, 20. februara, u 19 časova u Centru "Sava") engleski glumac Ralf Fajns (Ralph Fiennes). Prvi film na programu biće "Čitač" ("The Reader"), u kome glavnu mušku ulogu tumači upravo Ralf Fajns, a u ostalim ulogama pojavljuju se Žanet Hajn (Jeanette Hain), Dejvid Kros (David Kross) i Kejt Vinslet (Kate Winslet), koja je za tu ulogu dobila nagradu "Zlatni globus". Režirao ga je Stiven Daldri (Stephen Daldry), poznat po filmovima "Bili Eliot" i "Sati". Film je rađen po istoimenom romanu Bernarda Šlinka.
Kao i ranijih godina, program FEST-a biće podeljen u nekoliko programskih celina. "Horizonti" je program filmova laureata brojnih prošlogodišnjih svetskih filmskih festivala (Kana, Berlina, Venecije, Toronta) koji će biti premijerno prikazani u Centru "Sava"; "Fantazija" će predstaviti savremeni azijski film, a tu su i "Otkrića" i "Činjenice i slagalice", posvećen savremenom dugometražnom dokumentarnom filmu, i po četvrti put takmičarski program "Evropa van Evrope" ("Europe out of Europe"). "Novi argentinski film" je nov program, uvršten nakon uspešnog predstavljanja nemačke i ruske kinematografije ranijih godina.
Donosimo vam program FEST-a za Centar "Sava" uz termine prikazivanja i cene karata.

Film: Čitač
Programska celina: Horizonti
Datum i vreme: 20. februar, 19 časova
Engleski naziv: The Reader
Zemlja: SAD, Nemačka, 2008
Trajanje: 123 minuta

Glavne uloge: Ralf Fajns (Ralph Fiennes), Žanet Hajn (Jeanette Hain), Dejvid Kros (David Kross), Kejt Vinslet (Kate Winslet)
Režija: Stiven Daldri (Stephen Daldry)

SINOPSIS

Zasnovan na bestseleru Bernarda Šlinka, "Čitač" je priča o neobičnoj i strasnoj ljubavi između Mihaela Berga i dvostruko starije Hane. Strastvena veza naglo se prekida kada Hana jednog dana nestane. Osam godina kasnije, oni se sreću u sudnici, gde preispituju Haninu krivicu i vezu s nacističkim zločinima.

Film: Spaliti nakon čitanja
Program: Horizonti
Datum i vreme: 20. februar, 22 časa
Originalni naziv: Burn After Reading (2008)
Zemlja: SAD, V. Britanija, Francuska, 2008
Trajanje: 96 minuta

Glavne uloge: Džordž Kluni (George Clooney), Franses Mekdormand (Frances McDormand), Džon Malkovič (John Malkovich), Tilda Svinton (Tilda Swinton), Bred Pit (Brad Pitt)
Režija: Itan i Džoel Koen (Ethan & Joel Coen)

SINOPSIS

Ozborn Koks, ekspert za Balkan, ranjen je i počinje da piše memoare. Njegova žena očekuje razvod, a od ljubavnika Herija da napusti svoju ženu. Memoari zabeleženi na disketi slučajno ispadaju iz Ozbornove torbe u fitnes centru. Dvoje zaposlenih u centru, Linda i Čad, pokušavaju da unovče disketu preprodajući je Ozbornu…

Termin Cena pojed. karte
11.00 150 dinara
13.45 150 dinara
16.30 200 dinara
19.00 250* dinara
22.00 250 dinara

* Osim za svečano otvaranje, kada je cena karte 400 dinara.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

37festfilmvodic
Komentari (0)
Dodaj komentar