BG 37 – FEST – 21. februar 2009.

Pored Ralfa Fajnsa, koji otvara FEST, gosti Beograda i ove filmske svečanosti biće i reditelji Jirži Skolimovski, Filip Grandrije, Karen Šahnazarov, glumci Dejvid Tornton, Ken Fori, An Benoa, Dominik Blan, Fernanda Mašado, kao i brojni autori i glumci iz zemalja našeg okruženja.
Donosimo vam program FEST-a za Centar "Sava" uz termine prikazivanja i cene karata.

Film: Čitač
Programska celina: Horizonti
Datum i vreme: 21. februar, 11 časova
Engleski naziv: The Reader
Zemlja: SAD, Nemačka, 2008
Trajanje: 123 minuta

Glavne uloge: Ralf Fajns (Ralph Fiennes), Žanet Hajn (Jeanette Hain), Dejvid Kros (David Kross), Kejt Vinslet (Kate Winslet)
Režija: Stiven Daldri (Stephen Daldry)

SINOPSIS

Zasnovan na bestseleru Bernarda Šlinka, "Čitač" je priča o neobičnoj, strasnoj ljubavi između Mihaela Berga i dvostruko starije Hane. Strastvena veza naglo se prekida kada jednog dana Hana nestane. Osam godina kasnije, oni se sreću u sudnici, gde preispituju Haninu krivicu i vezu sa nacističkim zločinima.

Film: Spaliti nakon čitanja
Program: Horizonti
Datum i vreme: 21. februar, 13.45 časova
Originalni naziv: Burn After Reading (2008)
Zemlja: SAD, V. Britanija, Francuska, 2008
Trajanje: 96 minuta

Glavne uloge: Džordž Kluni (George Clooney), Franses Mekdormand (Frances McDormand), Džon Malkovič (John Malkovich), Tilda Svinton (Tilda Swinton), Bred Pit (Brad Pitt)
Režija: Itan i Džoel Koen (Ethan & Joel Coen)

SINOPSIS

Ekspert za Balkan, Ozborn Koks, ranjen je i počinje da piše memoare. Njegova žena očekuje razvod, a od ljubavnika Herija da napusti svoju ženu. Ozbornovi memoari zabeleženi na disketi slučajno mu ispadaju iz torbe u fitnes centru. Dvoje zaposlenih u centru, Linda i Čad, pokušavaju da unovče disketu preprodajući je Ozbornu…

Film: Tragač
Program: Fantazija
Datum i vreme: 21. februar, 16.30 časova
Originalni i engleski naziv: Chugyeogja/The Chaser
Zemlja: Južna Koreja, 2008
Trajanje: 123 minuta

Glavne uloge: Yoon-Suk Kim, Jung-Woo Ha, Young-Hee Seo
Režija: Na Hong-Jin

SINOPSIS

Bivši detektiv, makro Jung-Ho, ljut je jer njegove devojke nestaju ne izmirujući dugove. Jedne noći prima poziv od mušterije i šalje Mi-jin. Ali kada Mi-jin ode kod mušterije, Jung-Ho shvata da su s njegovog broja telefona pozvane i sve nestale devojke.

Film: Revolucionarni put
Program: Horizonti
Datum i vreme: 21. februar, 19 časova
Engleski naziv: Revolutionary Road
Zemlja: SAD, Velika Britanija, 2008
Trajanje: 119 minuta

Glavne uloge: Leonardo di Kaprio (Leonardo DiCaprio), Kejt Vinslet (Kate Winslet), Keti Bejts (Kathy Bates), Majkl Šenon (Michael Shannon), Ketrin Han (Kathryn Hahn), Dejvid Harbour (David Harbour)
Režija: Sem Mendes (Sam Mendes)

SINOPSIS

Priča o bračnom paru Viler, koji započinju svoj život na revolucionarnom putu, ubeđeni da će izbeći zamku svakodnevne rutine. Kada Frenk i Ejpril Viler posle izvesnog vremena shvate da se ne razlikuju od većine američkih bračnih parova, javlja se osećaj teskobe. Ejpril odlučuje da pobegne i počne novi život u Parizu. Ona se suočava sa željom da ostavi život koji vodi i s Frenkovim nastojanjem da po svaku cenu sačuva njihov brak.

Film: Elitna jedinica
Program: Horizonti
Datum i vreme: 21. februar, 22 časa
Originalni i engleski naziv: Tropa de Elita/The Elite Squad
Zemlja: Brazil, 2008
Trajanje: 118 minuta

Glavne uloge: Vagner Mora (Wagner Moura), Kajo Žankveira (Caio Janqueira), Andre Ramiro (Andre Ramiro), Fernanda Mašado (Fernanda Machado)
Režija: Žose Padilja (Jose Padilha)

SINOPSIS

Rio de Žaneiro 1997. godine. Policajac Nesimento vođa je elitnih jedinica. Dodeljen mu je zadatak da dovede u red narko-dilere u jednoj od favela. Rizičan posao svakodnevno mu ugrožava život, a njegovu situaciju dodatno otežava činjenica da očekuje rođenje svog prvog deteta. On nalazi podršku u dvojici mlađih policajaca, Netu i Matijasu, koji se priključuju elitnim jedinicama.

Termin Cena pojed. karte
11.00 150 dinara
13.45 150 dinara
16.30 200 dinara
19.00 250 dinara
22.00 250 dinara

Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

37festfilmvodic
Komentari (0)
Dodaj komentar