BG 37 – FEST – 22. februar 2009.

Danas će premijerno na FEST-u biti prikazan i prvi domaći film na festivalu, koji je ujedno i prvi srpski zombi film. Reč je, naravno, o filmu "Zona mrtvih", o kom smo mi pisali i u članku "Snima se Zona mrtvih". Reditelji filma su Milan Todorović i Milan Konjević. Glavnu ulogu tumači Ken Fori, legenda zombi žanra, koji je igrao glavnu ulogu u kultnom ostvarenju Džordža Romera "Zora mrtvih", a tu su i italijanski glumac Emilio Roso, zatim Kristina Klebe, Miodrag Krstović, Vukota Brajović i mnogi drugi.

Film: Revolucionarni put
Program: Horizonti
Datum i vreme: 22. februar, 11 časova
Engleski naziv: Revolutionary Road
Zemlja: SAD, Velika Britanija, 2008
Trajanje: 119 minuta

Glavne uloge: Leonardo di Kaprio (Leonardo DiCaprio), Kejt Vinslet (Kate Winslet), Keti Bejts (Kathy Bates), Majkl Šenon (Michael Shannon), Ketrin Han (Kathryn Hahn), Dejvid Harbour (David Harbour)
Režija: Sem Mendes (Sam Mendes)

SINOPSIS

Priča o bračnom paru Viler, koji započinju svoj život na revolucionarnom putu, ubeđeni da će izbeći zamku svakodnevne rutine. Kada Frenk i Ejpril Viler posle izvesnog vremena shvate da se ne razlikuju od većine američkih bračnih parova, javlja se osećaj teskobe. Ejpril odlučuje da pobegne i počne novi život u Parizu. Ona se suočava sa željom da ostavi život koji vodi i s Frenkovim nastojanjem da po svaku cenu sačuva njihov brak.

Film: Elitna jedinica
Program: Horizonti
Datum i vreme: 22. februar, 13.45 časova
Originalni i engleski naziv: Tropa de Elita/The Elite Squad
Zemlja: Brazil, 2008
Trajanje: 118 minuta

Glavne uloge: Vagner Mora (Wagner Moura), Kajo Žankveira (Caio Janqueira), Andre Ramiro (Andre Ramiro), Fernanda Mašado (Fernanda Machado)
Režija: Žose Padilja (Jose Padilha)

SINOPSIS

Rio de Žaneiro 1997. godine. Policajac Nesimento vođa je elitnih jedinica. Dodeljen mu je zadatak da dovede u red narko-dilere u jednoj od favela. Rizičan posao svakodnevno mu ugrožava život, a njegovu situaciju dodatno otežava činjenica da očekuje rođenje svog prvog deteta. On nalazi podršku u dvojici mlađih policajaca, Netu i Matijasu, koji se priključuju elitnim jedinicama.

Film: Grad 24
Program: Fantazija
Datum i vreme: 22. februar, 16.30 časova
Originalni i engleski naziv: Er shi si cheng ji/24 City
Zemlja: Kina, 2008
Trajanje: 112 minuta

Glavne uloge: Lu Liping (Lu Liping), Džoun Čen (Joan Chen), Džao Tao (Zhao Tao)
Režija: Đa Džangke (Jia Zhangke)

SINOPSIS

Čengdu, danas. Fabrika se zatvara da bi na njenom mestu bio podignut kompleks luksuznih apartmana pod imenom Grad 24. Tri generacije, osam karaktera: stari radnik, vođe fabrike i japiji u priči o sudbinama koje nestaju u istoriji Kine.

Film: Gomora
Program: Horizonti
Datum i vreme: 22. februar, 19 časova
Engleski naziv: Gomorrah
Zemlja: Italija, 2008
Trajanje: 137 minuta

Glavne uloge: Toni Servilo (Toni Servillo), Đanfeliče Imparato (Gianfelice Imparato), Marija Nacionale (Maria Nazionale), Salvatore Kantalupo (Salvatore Cantalupo)
Režija: Mateo Garone (Matteo Garrone)

SINOPSIS

Moć, novac i krv – to su vrednosti s kojima se suočavaju stanovnici Napulja. Samo pojedinci imaju šansu da vode normalan život. Pet priča preplićuse u surovom imaginarnom svetu, duboko ukorenjenom u realnosti. Film je zasnovan na bestseleru Roberta Savijana.

Film: Zona mrtvih
Program: Horizonti
Datum i vreme: 22. februar, 22 časa
Engleski naziv: Zone of the Dead
Zemlja: Srbija, Italija, Španija, 2009
Trajanje: 100 minuta

Glavne uloge: Ken Fori (Ken Foree), Kristina Klebe (Kristina Klebe), Emilio Roso (Emilio Roso), Miodrag Krstović, Vukota Brajović, Nenad Ćirić, Marko Janjić, Arijadna Šabrol (Ariadna Chabrol), Eugeni Roig
Režija: Milan Todorović i Milan Konjević

SINOPSIS

U industrijskom gradu Pančevu biohemijski otrov dospeva u vazduh i stanovništvo biva otrovano. U međuvremenu, policijski transport zatvorenika pod nadzorom Interpola kreće ka Beogradu. Put vodi kroz Pančevo i transport nailazi na zaražene stanovnike koji pokušavaju da ih ubiju. Agenti Mortimer Rejes i Mina Milijus ubrzo shvataju da im je jedini izlaz iz opasne situacije saradnja s misterioznim zatvorenikom.

Termin Cena pojed. karte
11.00 150 dinara
13.45 150 dinara
16.30 200 dinara
19.00 250 dinara
22.00 250 dinara

Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradfestfestivalfilm
Komentari (0)
Dodaj komentar