Daleko, koliko me noge nose

Žanr: drama/avantura
Trajanje: 158 min.

Internacionalni naziv filma: As Far As My Feet Will Carry Me
Naziv filma na nemačkom: So weit die fusse tragen
Glavne uloge: Bernhard Bettermann, Michael Mendl, Anatoly Kotenyov, Irina Pantaeva
Scenario: Bernd Schwamm, Bastian Cleve, Hardy Martins
Po romanu: Josef Martin Bauer
Režija: Hardy Martins

O FILMU

Film je zasnovan na istinitoj priči, a urađen je na osnovu bestselera Jozefa Martina Bauera. To je snažna i dramatična priča o neverovatnom putovanju i begu nemačkog vojnika iz sovjetskog radnog logora nakon Drugog svetskog rata. Kao ratni zarobljenik, Klemens Forel bio je smešten u radni logor u udaljenim predelima istočnog Sibira. Posle pet godina mukotrpnog rada, on odlučuje da pobegne i da se upusti u dugo putovanje. Na putu kroz zabačene predele, oštru zimu i avanture opasne po život raste Forelova rešenost da se vrati svojoj voljenoj porodici.

Korak po korak, dan za danom, kroz Persiju i druge zemlje do konačne slobode; nekad vozom ili brodom, a najčešće peške, nikada ne znajući da li će njegov naredni korak biti i poslednji. Njegov progonitelj, Kamenev, uvek mu je za petama i svakog puta se čini da će Forel biti ponovo zarobljen. Posle tri duge godine i 14.000 kilometara, kao i raznih opasnosti, što od ljudi što od životinja, uspeo je da dosegne svoj cilj. U decembru 1952, osam godina nakon što je otišao da se bori na ruskom frontu u ratu koji je bio unapred izgubljen, Forel je konačno zajedno sa svojom porodicom. Drama govori o jačini ljudskog duha i snazi volje koji su vođeni ljubavlju, što bi bila i poruka filma.

Premijera: jul 2003. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (11)
Dodaj komentar
  • Vladimir Bačić

    Gde može da se pronađe knjiga „Daleko koliko me noge nose“?

  • Svetlana Kosta

    Gde mogu da pogledam ceo film sa prevodom film: „Daleko koliko me noge nose“?

  • Milan Petrović

    Izuzetno jaka priča! Pročitaću i knjigu, verujemo da je još bolja.

  • Jasmina Dimitrijević

    Kakav film!

  • Mirjana Milosavljević

    Juče sam gledala film. Fantastičan je, ali i tužan. 🙁

  • Jovan Milošević

    Sinoć sam na RTV2 gledao drugu polovinu ovog filma od onog mesta kad glavni lik filma kaže, kad stigne do nekih ljudi, za svog psa koji je bio gladan: „er hat ein hunger“ (on je gladan). Video sam pre neki dan najavu ovog filma i rekao sebi ovo bi trebalo gledati, ali sam onda zaboravio i slučajno sam se uključio i gledao do kraja. Jako mi je žao što nisam gledao od početka. Ima li načina da se ovaj film negde pronađe? Dobro bi bilo da je sa titlovima. Koristili su jezike u skladu sa situacijama (nemački-ruski), ali ne baš dosledno. Recimo, granični policajci govore sa glavnim junakom na nemačkom, malo problematično. Kao i onaj Jevrej koji mu je dao pasoš. Inače, ostavio je snažan utisak i jako bih voleo da ga gledam kompletno. Zna li neko da li može da se nađe knjiga po kojoj je film snimljen?

  • Jelena Obradović

    Čitala sam knjigu „Daleko koliko me noge nose“, po kojoj je snimljen film. Knjiga je fenomenalna (naravno, svaka knjiga je bolja od filma).

  • dDlibor Anđelković

    Fiilm je fantastičan, preporučujem svima da ga pogledaju!

  • Ružica Milenkoski

    Film me je ostavio bez daha. Stvarno je fantastičan. Preporučila bih ga svima.

  • Dragan Sudžum

    Čitao sam knjigu i oduševio sam se, odlična je. Konačno sam našao film. Odavno nisam čitao tako dobru knjigu, oduševio sam se, čitao sam je sa uživanjem. Preporučujem da je pročitate i nećete žaliti zbog toga. Pozdrav!

  • Nikola N

    Neverovatna priča, film koji treba obavezno pogledati.